Nu lönar det sig att bygga i 30 % av landets kommuner. För fem år sedan var siffran 12 %. Institutet för bostads- och urbanforskning har*gjort beräkningar av Tobins q för alla kommuner.


Du kan läsa artikeln här: Här lönar det sig att bygga
 
E
Skrivet av: Holger Wästlund

Det här var en mycket intressant artikel! Speciellt mot bakgrund av svenska folket tänker renovera för 85 miljarder i sommar. Det är drygt en miljon av svenska hushåll som tänker renovera. Och många gör det med egna besparingar. Sommar verkar tydligen inte betyda särskilt mycket vila för dem som äger sin bostad. * Det vanligaste bygget är en altan eller en uteplats. Därefter kommer badrum och sen kök. * Fler hög- än lågutbildade utnyttjar avdraget. * Det är vanligare att män snickrar och att kvinnor målar och tapetserar. * Kvinnor tycker att planeringsfasen är roligast, medan männen föredrar genomförandet. * Hälften av hushållen kommer att dra nytta av skatteavdraget på arbetskostnaderna, det så kallade ROT-avdraget. Siffrorna kommer från en enkät gjord på internet på uppdrag av bolåneföretaget SBAB, och som 1400 personer som äger sin bostad svarat på. Källa: SBAB
 
E
Skrivet av: billy_baver

Denna artikel har ett uppenbart "bäst-före-datum", eftersom den baseras på åtta år gamla siffror. Därmed förmedlar den mer av tidsandan den gången och mindre av relevanta fakta 2014.

Rensa lite i arkivet! Eller rubricera den "bostadshistoria"!
 
Snailman
Konstigt att inte tomtpriset verkar ingå i kalkylen, den inverkar ju högst betydligt på försäljningspriset.
 
J
Utifrån Lena Magnusson Turners kommentar om mikroläget så är det ju andra faktorer än bara priset som styr om man väljer att bygga nytt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.