Byggahus.se
J
Renoveringsprojekt med synligt avloppsrör och rörmokarens verktyg på en hög av rivningsmaterial. Ritning av husplan med markerade VVS-installationer och avluftningsrör för diskussion om ombyggnad.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Arkitektonisk ritning av en byggnad med mått och planlösning för olika rum.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Guten Morgen,

har två avluftningsrör för avlopp som mynnar ut på taket. Det ena är en riktig skönhet som jag gärna tar bort då vi ska göra taket större. Det finns ju en anledning till varför den finns där men under vilka förutsättningar kan jag ta bort det och ersätta med en backventil? Är det klokare att bara dra om det närmare vägg sen under tak och in i samma hål?

Aktuellt rör sitter vid kök bredvid expansionskärlet på ritning.
 
Det är ju två separat avlopp ut från huset enligt ritning. Du får inte strypa lufttillförseln till endera då wc stolarna spolar med vattnet även in ny luft i systemet, risken är att wc-n drar med vattenlåset vid avsaknad av luftning med bajslukt som resultat. Vacuumventil är ett alternativ om man slopar avluftare. Dimensionerna är 75 mm i varma utrymmen och 110 mm i kallvind är tumregeln. Hur långt har du kommit - lägger själv om avluftning just nu.
 
J
Behöll dom. Körde ett nytt hål bara.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.