Hej!

Vi vill dela av vårt kök i vår bostadsrättslägenhet för att få till ett extra rum, men precis där vi måste placera väggen går två lodräta värmeledningsrör (se bild). Vi kan tyvärr inte sätta väggen bredvid rören för då blir det nya rummet för smalt.

Får man bygga in sådana vattenledningar och hur gör man det smidigast (hur sätter man reglarna då)? Eller måste vi leda om rören?

Tacksam för alla tips! :)

/Anna
 
  • elementrör.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Bara att bygg in rören, inga problem...

Hur brett är det från ytterkant till ytterkant på rören?

Redigerar innan någon annan kommenterar; ska det vara riktigt gjort så är det ju så att det är en skarv som du bygger in och då ska det vara en inspektionslucka samt ett litet rör som indikerar om det läcker :)
 
Redigerat:
Hej och tack för snabbt svar!

Det är 8,3 cm där rören är som bredast.

/Anna
 
Går det inte att ta bort fodret vid balkongdörren och placera väggen därifrån. Avpassa väggens placering så att rören då kommer så nära den nya väggen som möjligt, Att göra ingrepp i värmeledningarna känns inte rätt dels för att väggen kanske inte kommer att vara permanent och dels för att sådana ledningar ligger under föreningens ansvar. Är det en tillfällig lösning det handlar om går det ju att bygga in ledningarna även om det inte är att rekommendera. Ligger köket till hö eller vä i bild?
 
Köket är till vänster i bilden. Vi vill helst inte ta bort fodret vid balkongdörren, då det kommer att se ut som en nödlösning. Håller med om att man inte gärna vill göra ingrepp på värmeledningarna.

Har inget emot att sätta in en inspektionslucka som PCLarsson föreslog om det skulle lösa problemet, men vad för litet rör sätter man då in för att se om det läcker? Och hur sätter man i så fall en regel framför rören?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.