Byggahus.se

Behandla trävägg för att bevara

 1. J
  Medlem · 12 inlägg

  Jeppeeng

  Medlem
  Vi har köpt ett gammalt hus byggt 1907 och har börjat renovera ett rum. Tapeten hade släppt så mycket från väggarna, så vi rev ner typ 6 lager tapet tills vi kom ner till treetex som vi lät sitta kvar, och gipsade över.
  Innerväggarna hade ingen tretex, och en av innerväggarna är en brädvägg som vi tycker är så vacker och skulle vilja bevara som den är.

  Det vi funderar över är om det finns något vi kan behandla väggen med för att den inte ska vara lika rå. Vi vill behålla väggen som den är i största möjliga mån, inte slipa nånting egentligen då vi är så rädda om det zebra liknande mönstret. Vad kan man göra? Eller är det bättre att bara låta den vara precis som den är?
  Bifogar en bild, ovanför skjutdörren tänker vi sätta nån stor krönlist eller liknande för att täcka det som är annorlunda.

  Tacksam för svar.

  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  20220723_104322.jpg
  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  20220719_194825.jpg
   
 2. M
  Medlem · Västra Götalands · 10 554 inlägg

  -MH-

  Medlem
  Ser ut som brädväggen är insatt i efterhand, och då av gamla golvplankor. Det är resterna av limmet för linoleummatta som skapar mönstret.
   
 3. J
  Medlem · 12 inlägg

  Jeppeeng

  Medlem
  Jaa just det så kan det säkert vara, tänkte att det var nån typ av limrest som skapade mönstret, vi tyckte det var häftigt iaf!
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.