Hej!
En besiktningsman skall göra en besiktning på vårt (troligtvis) blivande hus.
Tänkte få lite tips från er om det besöket. Lämnar en sådan några garantier. Skall man föja efter honom hela tiden eller ska man låta honom jobba ifred?
Tacksam för tips!

/IceBall

 
Kräv att få närvara och be honom förklara det du inte förstår. ;) Det är du som har gett honom uppdraget.
 
Följ med överallt!
Fråga om råd om det är något du undrar över...
Är det någon anmärkning; fråga om åtgärd.

Lycka till!
 
Hej
Tack för era tips!

Läste någonstans att en besiktningsman skall ha en ansvarsförsäkring... vad innebär det?
Är det ett krav?
/IceBall

 
Kolla först att han har en ansvarsförsäkring och hur stor den är på. Ansvarsförsäkringen skall gå in om besiktningsmannen gör en besiktning och i den skriftliga bedömningen gör en felbedömning som sedan kommer att kosta mycket pengar för er. Finns det dock ej skriftligt med i besiktningen har ni förmodligen inget att gå på. Även om ansvarsförsäkring finns kan en del besiktigare försöka med att friskriva sig innan besiktningen görs. Var alltid med på besiktning. Följ med och kolla , anmärk om du ser något eller fråga honom om "utsatta" ställen vad han tror, vad man skall tänka på, om det är dags för reperationer etc. Tänk också på att en vanlig besiktningsman oftast inte kollar allt... elledningar, vattenledningar kan vara sådana exempel...
Lycka till
 
Godkänn heller inte köpet förrän ni fått besiktningsmannens skriftliga protokoll där ni nogsamt går igenom protokollet & jämför med era egna noteringar från besiktningstillfället.

Det har tyvärr hänt att besiktningsmannen först i protokollet friskrivit sig från svagheter i huset och som vid besiktningen inte nämnts tillräckligt tydligt.
 
Tar upp denna tråd beträffande besiktningsman. Skall slutbetala fakturan till byggföretaget. Behöver därför sakkunning hjälp med besiktningen.

Var hittar man oberoende besiktningsmän? (Byggobjektet finns i Årjängs kommun, Värmland)
 
Tack Immobil,
Fick via föreslagen sida en "tråd" att nysta. De 2 aktiva i Karlstad kunde hänvisa mig vidare.
mvh
TMI
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.