Jag funderar också på Silestone eller Technostone. Ni som jämfört priser i stockholmstrakten har ni hittat något extrabilligt ställe köper jag ju helst där. Tipsa gärna.
Är de värmetåliga eller inte? Stenfirmorna säger ju olika. :S
 
Var hittade du den billigaste silestone?
 
Vi har köpt vita kompositskivor =silestone av Andrews granit. Har haft de i 1,5 månader och är helnöjda med både skivorna och servicen. Kostade 23 000 för två skivor, ca 7 meter, med uppmätning och leverans/installation till Dalarna.
 
Vi köpte från Arninge Stenhugeri i Stockholm, bor man i närheten kunde man hämta skivan själv, så slipper man en dyr frakt.
Jag är väl inte direkt helnöjd med Blanco Zeus, den blir lätt smustig. Jag har själv en titan-ring, och den lämnar väldigt lätt gråa sträck på stenen som är väldigt svåra att få bort.

/Magnus
 
Har mailat lite med Diapol, de informerade mig om att de har Technistone. Någon som använt sig av det här, är det likvärdigt med SIlestone?
Förresten ni som installerat Silestone, är ni nöjda med det?
 
Jag har Silestone blanco zeus, och den är grymt snygg, men tyvärr svår att hålla ren, blir rätt "märken/repor" av tex stål-verktyg, som en degskrapa eller vigselringen (gjord i titan) som repar kanten osv. Matrester är lätt att få bort, men om man drar någon "metall" mot ytan så fastnar det. Det går att kämpa bort smuts med VIM, men inte helt enkelt om det är rejält.
Nu i efterhand skulle jag valt en mörkare bänk istället för vitt.

/Magnus
 
Metall reporna tar du väck med "vita stenen" eller annat medel som är till för rengörning av silestone, eller silgranit vaskar lossnar lätt, man drar bara med trasan.
 
Känns som man köper det för att det skall vara beständigt och hålla länge. Det kostar ju ganska mycket.

Även varit i kontakt med Diapol de använder sig av Technistone, verkar vara samma grej, bara en annan tillverkare. Skall se vad jag får för pris av dom.

Tack för hjälpen
 
Vitahuset: Vad är den "vita stenen" för något? Det följde med en flaska med någon spray när jag köpte skivan, men "vita stenen" har jag inte hört talas om.

/Magnus
 
"Keramiskt suddgummi" heter det, och finns i VVS butiker. Jag har ännu inte hunnit köpa och prova det. Men det används för att tabort metallmärken på badrums porslin.

Karin: Jag jämförde technistone och silestone, och om ska du ha en vit skiva, då är det Silestone Blanco Zeus som gäller, Technistones vitaste såg gul ut jämfört med Blanco Zeus.

/Magnus
 
Blir inte Spekva tok dyra att köpa i Sverige, har du handlat därifrån?
 
Silestone är ett mycket snyggt matrial. Tyvärr inte gjort för att användas. Skivan är omöjlig att få snygg. Har aldrig satt ngt varmt, aldrig spillt vinäger, citron eller dyligt. Plattan blir flammig. Skulle aldrig valt Silestone idag.
 
PerSj skrev:
Silestone är ett mycket snyggt matrial. Tyvärr inte gjort för att användas. Skivan är omöjlig att få snygg. Har aldrig satt ngt varmt, aldrig spillt vinäger, citron eller dyligt. Plattan blir flammig. Skulle aldrig valt Silestone idag.

Använder du rätt rengöringsmedel?
 
Vad ska man använda för att det ska blir bra? Eller inte använda, kanske ännu viktigare?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.