Byggahus.se
raveper
raveper: [citat] Ska han beundra hela, behöver ju stolen stå på gräsmattan.
333 svar · 328,0k läst
·
Marlen Eskilsson
Marlen Eskilsson: Altanskolan Del 1 - Reglerna för att bygga altan Del 2 - Utforma altanen, storlek, form, trappor Del 3 - Välja trall till altanen Del 4 - Välja dimensioner på virke till altan Del 5 - Plintar och grundläggning Del 6 - Belysning vid altanen
0 svar · 35,3k läst
·
Marlen Eskilsson
Marlen Eskilsson: Här kan du läsa om för- och nackdelar med olika träslag till trädäcket. https://www.byggahus.se/bygga/traslag-altan-eller-tradack
0 svar · 40,1k läst
·
K
kniv: Då är nog plintarna bra i sig, är bara infästningen av dina stolpar som måste bli robust då.
13 svar · 273 läst
·
maah
maah: Så jäkla snyggt! Helt klart en av mina favorittrådar för inspiration av altanbygge.
29 svar · 12,1k läst
·
N
Nypan75: [citat] Tusen tack 🙏
23 svar · 6,9k läst
·
Lindelöw
Lindelöw: [citat] Har beställt en Vinkelväxel eller va de nu heter å får tästa byta den med.. fanns ju billiga som man kan testa med å sen skall jag få ner den på gården å dra ut allt å börja i utdraget läge.. jag snurra ihop den så kanske nått som ligger i spänn å vill ut.. verkar ju inte va så mycket delar på en markis men värt å porva..
10 svar · 2,0k läst
·
K
Kajsala234: Hej! Jag försökte mig på att behandla trallen med linolja och något gick hemskt fel. Jag antar att trallen var antingen för torr eller för hög koncentration koncentration av olja, eller båda ock. Oavsett, här är resultat. Fläckar på trallen. Sista bilden ser man där jag slutat, så det är stor skillnad på övriga trallen. Finns det något jag kan göra för att rädda trallens
0 svar · 97 läst
·
MarcusRask
MarcusRask: [citat] Tack! Ska kolla dem :)
62 svar · 63,6k läst
·
F
Fårull28: Vi har precis lagt tryckimpregnerat altangolv, därefter har vi slängt ut stroller på gräsmattan intill, såklart kom det stroller på golvet och där har det blivit svarta märken, går det att få bort med något? Någon som gjort samma tabbe o vet om något medel fungerar?
0 svar · 82 läst
David Ri
David Ri: Update, Körde ut markisen helt. Då linjerade den knäckta leden nästan till 100% rätt. fick slå och tvinga lite för att delarna skulle mötas näst intill som det var original. sen böjde jag till en bit järnprofil och skruvade fast den mellan båda delarna med hårda plåtskrruvar/stabb, och ja, jag var väl medveten om att inte träffa bandet när jag satte plåtskruvarna 😀. Se bild.
6 svar · 366 läst
·
R
Rejäl: Markduk finns i klasserna N1-N5.. https://markgrossen.se/markduk-fiberduk/
11 svar · 451 läst
L
Lilllen: [citat] Har ni någon stor sandstrand eller liknande i närheten som det kan blåsa ifrån? Tänker att det borde märkas i luften ibland också om den blåser in, som det kan märkas på Kanarieöarna ibland när sand från Sahara blåser in.
39 svar · 4,3k läst
·
9
9fingers: [citat] Ja det hade varit det bästa ur stabilitetsperspektiv. Men varken jag eller frugan gillar de impregnerat stolparna i räcken, så vi visste tidigt att det inte var nån idé att dra dem högre upp.
39 svar · 10,1k läst
·
R
Rejäl: [citat] Har byggt över 50st altaner och majoriteten med c4 klass, jag rekomenderar VSB trallskruv som är prisvärd i den högre kvalitetsklassen.. Rostfritt är helt bortkastade pengar för din del behöver bara användas vid havsnära samt andra extremare miljöer..
1 svar · 145 läst
·
K
kniv: Pulpettakstolar hade ju varit betydligt snyggare att använda, om du nu vill använda takstolar.
4 svar · 171 läst
·
J
jonaserik: [citat] Se även hur det blir med dom yttre stolparna. Lämpligt att dom går upp ca 1 meter över altanen och används för att fästa staketet i, då blir det stadigt, dom kan jackas ur ca 25 mm och skruvas i bärlinan. På samma sätt som visas i # 2 men blir ett jack mitt på.
4 svar · 179 läst
·
S
Snickerick: Hejsan Har en gasolgrill med 4 brännare med flametamers. Det är väl 8 flametamers som täcker över och emellan brännarna. Men jag tycket det blir väldigt ojämn värme, och flametamers har en tendens att trilla ner väldigt lätt. Jag söker väl mest lite erfarenhet och tips från andra, om detta känns igen.
0 svar · 45 läst
J
jonaserik: Kan inte vara så många centimeter som pallning kan bli, såga till låååångsmala kilar, en från varje håll på samma ställe så den ena kommer ovanpå den andra. Då går det att knacka in och förändra ett lyft på milimtern. Tjärpapp mellan kilar och betong ett måste. Vid klart i våg, lossas kilarna, ett ställe i taget och smörjes in med ganska rikligt med trälim ( utebruk ) och
4 svar · 132 läst
·
J
jonaserik: Har alltan med plåttak under, samlas en massa skit och boss på plåten. Men har så jag kan lossa några trall på högsta stället och spola med slangen under, det fungerar bra och gör det kanske med 3 års mellanrum i bland 4 år.
4 svar · 286 läst
J
jehr: Hej, ulul Jag är ute efter ett större (350 cm) Hängparasoll av bättre kvalité. Jag kommer bygga en "låda" med vikter och låsbara hjul för att den ska kunna åka omkring på vår altan, tanken är att den ska stå ute året om men jag kommer köpa ett skydd till som jag sett att de flesta tillverkare också säljer. Jag har läst lite tester men jag tycker det känns som de flesta tester
0 svar · 73 läst
C
Casan: [citat] Stort tack för hjälpen!
6 svar · 177 läst
·
E
EasyCash: [citat] Tackar! Jag kan mäta och återkomma till dig så jag inte skriver fel. Minnet sviker mig 😂
12 svar · 3,3k läst
·
Chsi1891
Chsi1891: Tänkte bygga ett bord till en pizzaugn drygt 1 m högt, själva bordsytan ca 40x80. Kanske nån avlastnignsyta under topp ytan. Tänker rätt basic med 45X45 ben och 28x145 trall som "skiva". Nån som har erfarenheter/tips/inspiration att dela med sig av?
0 svar · 127 läst
·
Karl-Einar Jonsson
Karl-Einar Jonsson: [citat] Ja, det blev ju bra. Trevligt med lite ordning och reda på spaljéerna i föreningen!
9 svar · 2,2k läst
·
Cruzze
Cruzze: Stolpar hela vägen från plint och ett varvs indrag: [bild] Altanen är ca 2 meter hög på den hitre delen.
14 svar · 253 läst
·
H
Holpers: [citat] Balkarna. De som går från huset utåt.
2 svar · 156 läst
·
N
Nizztos: [citat] Om du inte redan sett detta, jag såg det av en slump så har nog funnits en tid, så finns hällarna från Blackstone numera att köpa i sverige. Sett att de finns hos några grill/BBQ fokuserade online-butiker.
22 svar · 4,2k läst
·
Mac_attack
Mac_attack: [citat] Köpte du möjligtvis Kumå från? Eller verkar det vara någon de inte säljer längre - vet du vilken? Är intresserad av att slå till men är en jäkla djungel med markiser, svårt att veta vad man får. Ska reklamera en vi haft som rostat efter ynka två år, så är lite mer mån om att köpa en i aluminium den här vändan. Fortfarande nöjd? Har du bilder att dela?
6 svar · 2,2k läst
R
Rejäl: Själv lägger jag bara marksten på 2-5 flis som avjämningsmaterial, har ni rengjort stenkanterna? 2 dagar för läggningen en till två dagar för avjämningen. 4 dagar 32 Tim a 650kr/tim = 20 800kr +lite resor så 22-25 000kr är rimligt..
5 svar · 318 läst
·
Thomas_snickare
Thomas_snickare: Har på senare tid läst en del negativt om de olika dolda skruvförband (typ Camo och liknande) att dom inte ska ha samma styrka. Utan att gå in på det ämnet så har jag en alternativ ide och vill kolla med alla experter vad dom tror om det. Detta förutsätter att man är lycklig ägare av en Domino fräs från Festool (Vilket jag är :)) Man fräser en ett hål över varje regel och slår
0 svar · 143 läst
J
jonaserik: Ner tll 0,5 meter från ytan, det måste vare ett riktigt finmaskigt nät annars går dom igenom. Mösshål 1 cm och nedåt, råttor 2 cm och nedåt.
1 svar · 122 läst
A
abbe_: Markiser är säkert bäst, men fundera också på reflekterande solskyddsfilm som monteras på utsidan, eller dubbla plissegardiner. ///A
8 svar · 411 läst
·
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.