Byggahus.se

Vilken färgkombination ska vi ha i köket?

Besvarad 29 sep 2008 av Christel Mansson
Vi bygger nytt funkis hus. Vi har funderat många gånger kring köket och kommit fram till vita luckor släta från Ballingslöv. Till det alu vitvaror, vit bänkskiva alltså väldigt vitt! Golvet blir ett klinkergolv typ skiffer mörkt grått. Vi funderar nu på att använda en glasskiva som stänkskydd, antingen måla vitt bakom så att den lätt gröna glasfärgen framträder eller sätta en tapet.
Handtagen blir i alu. Tror du att detta blir för vitt? Stilen i övrigt på huset blir mycket vitt ,alla väggar målade vita med enstaka inslag av några fondtapeter.
 

Svar

Hej! Jag tycker det låter rent och enkelt. I detta kan man ju sedan ha hur mycket färger man vill på allt löst som möbler, textilier och lampor...
Vill man mjuka upp köket så blir det fint med någon tapet bakom glasskivan.
Det är inte fel att våga vara personlig på någon detalj.
 

De senast besvarade frågorna

Bord med marmorskiva

12 maj 2017
Hej, Jag har ny köpt ett marmorbord men fick kaffefläckar. Nu vill jag köpa vax, var kan man köpa det? Jag undrar åxå om det hjälper tack.

Avstånd runt köksö

13 mar 2017
Vad grundar sig minimum på?

Plywood som ytskikt

24 feb 2017
Funderar på att ha plywood på innerväggarna istället för träpanel. Vilken kvalité rekommenderar du och hur gör man bäst vid skarvarna? Har inte sett särskilt många bilder.

Fråga experten

Den här delen av fråga experten är tillfälligt stängd. Kom tillbaka senare för att ställa nya frågor.

Läs mer

Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.