Byggahus.se
Hej!

Säkerhetsventilen från vår varmvattenberedare släpper då och då vatten. Inga konstigheter efter konsultation med rörmokare. Däremot så hade jag velat leda vattnet till en närliggande golvbrunn för att slippa vattnet på golvet. Förstår att man ändå ska lägga röret/slangen så att man har en uppfattning av hur mycket/ofta vatten släpps ut. Hade dock velat höra med kunniga här på forumet kring vad för slang/rör man bör använda och hur det ska fästas på skvallerröret?

Gör man det så enkelt att man sätter en slang och tex drar åt det med buntband, eller bör man göra det på något ”proffsigare” sätt? Vilken typ av slang/rör bör man ha?

Någon här på forumet som har tips?

Mange tack!
 
  • Mätskala hålls mot mässing, kopparledning, svart slang, teknisk installation.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
15 mm kopparrör eller motsvarande pex etc.
 
  • Gilla
cpalm
  • Laddar…
C
Kan finnas specifika anvisningar för spilledning i monteringsanvisningen för säkerhetsventil/VVB, typ material, max längd och antal böjar osv. Men poängen är väl att man måste kunna se om det droppar, man måste undvika risken för att det av någon anledning blir stopp, det skall inte kunna stå vatten i ledningen och den skall mynna där vattnet inte kan göra skada. Sunt förnuft alltså 🙂
Kan man inte undvika något av detta sätter man en spilltratt imellan.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.