Kan man göra så? Kan man dra kablarna så långt?

Mvh

pelpet skrev:
Vad sägs om att sätta den ovanför dörren till sovrummet, så att den blåser in varmluft i vardagsrummet genom dörren? Då borde du få in majoriteten av värmen i vardagsrummet samtidigt som du slipper ha ljudet där.

[bild]
 
Ja det ska inte vara några problem tror jag. Om du har en installatör som installerar pumpen så borde de kunna anpassa längden perfekt. Köper du julas monteringskit får du med 7 meter rör, men bara 4 meter om du köper en zibropump där. Men kolla med installatören, de borde veta.
 
Inga problem att dra långa rör, dom flesta modeller klarar upp till ca 15m rördragning.
Är det tänkt att använda kyl/avfuktningsfunktionen så kan det bli knepigare med en installation "inne" i huset då dräneringslangen från innerdelen måste ha fall så kondensvattnet rinner ut eller till en golvbrunn.

Tror inte den som har sovrummet där vill ha en fläkt som står och låter en hel del precis ovanför dörröppningen såvida dom inte sover med stängd dörr !!
 
I dagsläget är det inget problem då rummet används som garderob... Men får höra med installatören vad han rekommenderar.

Tack alla för hjälpen i tråden, återkommer med bilder när allt är köpt och installerat.
 
Sätt den i vardagsrummet så den har stor fri yta framför. Köket värms upp ändå av matlagning, Kanske bygga en trumma ovanför ytterdörren och lägga ett spiro 150 med fläkt från vardagsrummet så du kan flytta värme in till sovrummet. Om det används som garderob är det väl inte så noga?
 
Bäst är att ta hem försäljaren/montören innan val av värmepump för att se vilken modell som dom rekomenderar på olika platser för att sedan få ett totalpris på det så man slipper överaskningar med att beställa en modell som kanske inte får plats ovanför dörrar/fönster eller är för bred på någon av dom tilltänkta placeringarna.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.