Byggahus.se
Som en del kanske märkt så har SMHI dumpat en massa snö över landet. Jävla SMHI. Det har bland annat orsakat att min flickväns bil står fast på min uppfart och varken rör sig framåt eller bakåt (speciellt då det är blankis under snön).

Man kan ju köpa snökedjor, men de är dels bilspecifika (hennes lilla Skoda har inte samma däck som min stora Honda CRV), dels är de lite struliga att montera. De flesta snökedjor är dessutom just snökedjor, inte piggkedjor, så jag vet inte hur de funkar på is.

För några år sedan (10?) så såg jag en lösning som liknande ett kryss med taggade armar. Man satte på det som ett "X" på sidan av däcket, så att de vinklade armarna gick in över däckets drivyta. Sedan spände man åt i mitten så att den satt stadigt runt däcket, och vips hade man dundergrepp. Nu kan jag dock inte hitta den. Någon som vet produktnamn eller var man kan köpa den?

Alternativt, andra förslag som är bättre än snökedjor?

Det var nätt och jämt jag tog mig ut med Hondan, så det är inte lönt att föreslå att jag drar ut Skodan med den. Min baklastare är insnöad och har gräsdäck, så glöm den också.

Jävla, jävla SMHI!:@
 
teed skrev:
Jag använder Snöstrumpor, vilket jag tycker funkar kanon.

[länk]
Åh, vad glad jag blir för sådana här tips! Små udda saker man själv missat men som förbättrar livet.
Det måste ju kollas in. Tack!
 
Om "X-et" du snackar om inte har utvecklats senaste 20 åren ska du inte köpa det. Funkar ju bara ibland (4 gånger/varv) och kan inte användas för annat än att komma loss. Kedjor kan användas i mil efter mil och jag gissar att det samma gäller strumpor.
 
Det är strumpor som gäller. Det är rätt mycket saker vid ett framhjul som en kedja kan haka fast i. Strumporna är riktigt bra. Ambulans och polis kör med dessa
 
Nu blir säkert folk sura på mig men jag säger det ändå:
Om väglaget ställer större krav än man kan leva upp till utan sådana hjälpmedel så kanske man ska låta bli att köra! :p
 
Ropa skrev:
Nu blir säkert folk sura på mig men jag säger det ändå:
Om väglaget ställer större krav än man kan leva upp till utan sådana hjälpmedel så kanske man ska låta bli att köra! :p
Bra vägar men en liten backe vid garageinfarten. Uppförsbacke på skogsvägen där man hämtar, jagar.
Eller man får stanna i en uppförsbacke pga en polsk lastbil står ivägen. Har man släpet på då kan det va bra att ha lite fäste när man ska iväg
Detta är ju inget man kör i 90km/h med
 
Ropa skrev:
Nu blir säkert folk sura på mig men jag säger det ändå:
Om väglaget ställer större krav än man kan leva upp till utan sådana hjälpmedel så kanske man ska låta bli att köra! :p
Finns det hjälpmedel som gör att du kan framföra fordonet på ett säkert sätt trots dåligt väglag tycker jag inte att man skall stanna hemma utan nytja de hjälpmedel som finns.

X som det pratas om är nog bara en nödlösning att använda för att komma loss, har sett detta för längesen och det funkde, men doch bara för att komma loss... inget att köra med...
Snökjedjor är bra bör funka även utan piggar, men lätt stt slå sönder bilen....
Sockan verkar vara vettig, har doch aldrig sett eller provat. Men man skall nog vara vksam på att ta bort den när det blir bättre väglag, annars sliter man nog sönder den snabbt...
 
Skotta, kanske? ;)
 
mycke_nu skrev:
Skotta, kanske? ;)
Det har man frontspoiler till.
 
Biltema i Luleå hade utförsäljning av utgående produkter med 75% rabatt, och där låg några snöstrumpor, kanske samma gäller övriga butiker.
 
Om väglaget ställer större krav än man kan leva upp till utan sådana hjälpmedel så kanske man ska låta bli att köra!
Nja, i de flesta fall så handlar det bara att ta sig ut från huset till vägen utan att behöva skotta.

Om "X-et" du snackar om inte har utvecklats senaste 20 åren ska du inte köpa det. Funkar ju bara ibland (4 gånger/varv) och kan inte användas för annat än att komma loss.
Jag behöver det bara för att komma loss (dock inte nu längre, nu är jag loss för tillfället). Vid vanlig körning funkar dubbdäcken fint, det är bara när man är på en oskottad uppfart, har kanat av vägen eller har problem att komma upp för en backe som det kan vara bra.

Skotta, kanske?
Nu behöver du inte bli desperat!

Det har man frontspoiler till.
Eller så gör man som jag gör, kör fram och tillbaka med bra fart tills snön är tillplattad. Funkar jättebra. Enda problemet är att det är en vecka eller två på våren då den packade snön inte längre bär utan bara blir snömos och inte går att köra på, men det är bara att parkera ute på parkeringen istället för att köra fram till huset.

Eller så gör man som den här blondinen:

Det var snöstorm och Bettan körde vilse. Hon fick inte panik för hon kom ihåg sin fars ord: "Råkar du ut för en snöstorm så vänta tills det kommer en plogbil å följ den".
Ganska snart kom plogbilen å hon följde den ca 1 timme.
Till slut stannade den, och föraren undrade vad hon gjorde. Hon
berättade då vad pappan sagt.
Föraren nickade och sa:
-Jag är klar med IKEA:s parkering nu. Ska du med till MAXI också?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.