Byggahus.se
I närheten av där vi bor bygger Vattenfall om en äldre inhägnad transformatorstation till en som är inbyggd i en betongbyggnad. Inga konstigheter med det och verkar ske på ett stort antal platser. Nu skriver vi januari 2020 och när ombyggnaden började någon gång under 2017 berättade skyltningen att jobbet skulle vara slutfört november 2018 men det är som sagt ännu inte klart.

Men det som verkligen får mig att reagera är att det under många perioder står en stor grävare parkerad som inte används till något alls. Nu har den stått obrukad sedan i september. De jämnade ut lite jordhögar men sen har den bara stått. Med tanke på vad en sån maskin kostar per timme känns det som ett enormt slöseri. Om den inte behövs på detta bygget borde den ju nyttjas någon annanstans. Men Vattenfall lägger väl bara in kostnaden under "investeringar i elnät" och tar ut det i form av höjda elnätsavgifter som vi kunder får betala så incitamentet att vara kostnadseffektiva är inte så starkt.:mad: En obrukad grävmaskin i CAT parkerad på snötäckt mark med skog i bakgrunden under skymningen.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Wow
  • Gilla
TRJBerg och 2 till
  • Laddar…
Åsa Lund
Tipsa Uppdrag Granskning
Eller ring Vattenfall och hota med UG :D
 
Äger verkligen Vattenfall grävmaskinen? Är det inte någon lokal entreprenör som av någon anledning inte kan fortsätta/slutföra jobbet?
 
  • Gilla
GK100 och 1 till
  • Laddar…
useless useless skrev:
Äger verkligen Vattenfall grävmaskinen? Är det inte någon lokal entreprenör som av någon anledning inte kan fortsätta/slutföra jobbet?
Jag har ingen aning vem som äger maskinen men med tanke på hur marknaden ser ut där i princip varenda grävmaskin används att gräva bla fiber verkar det osannolikt att en entreprenör låter en maskin stå månad efter månad med kapitallkostnader men inga intäkter.
 
  • Gilla
Dortmunder DAB och 1 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.