Byggahus.se
Efter stormen Pia fick vi kallt i huset. Jag tänkte att det var för att det blåst så mycket och att värmen inte hunnit med. Men idag när vi steg upp så hade vi 17 grader varmt i huset. Går ut och kollar pannan och ser efter en stund att pannan tror att det är 12 grader varmt ute när det i själva verket är 0 grader. Beräknad framledningstemp är 25 grader och verklig framledningstemp är 26 grader. Så den ger ju rätt effekt bara att det är kallare ute än vad pannan tror det är.
Någon som har tips på vad det kan vara och kanske en lösning på problemet? Är inte jättesugen att ringa ut en tekniker på julafton. 😬😊
 
Du har en ute-temp-sensor någonstans på en yttervägg, oftast en norrvägg. Kolla så den ser ok ut och att det inte hänt något med den i stormen.
 
Med lite tur så fick du också en innetemp-sensor medlevererad som installatören inte orkade skruva upp. Har sån julaftonstur så har du kanske reservdel hemma också…
Som nödlösning om du inte ser något fel på sensorn för att få varmt i huset går det ju att justera inställningar eller köra den i ”nödläge”
 
F fredrik.johansson skrev:
Du har en ute-temp-sensor någonstans på en yttervägg, oftast en norrvägg. Kolla så den ser ok ut och att det inte hänt något med den i stormen.
Gick ut och kollade på tempgivaren. Plockade ned den och skarvade om sladdarna och tog av och rengjorde givaren som inte såg smutsig ut. Satte tillbaka allt igen och nu verkar det som att allt funkar igen. 😊 Tack för hjälpen! God Jul!
 
  • Gilla
fredrik.johansson
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.