Byggahus.se
E
Skrivet av: Gäst

Intressant koncept ? och kanske ännu intressantare som geodome. Ska bli intressant med erfa på sikt vad gäller bygg- och driftsekonomi samt klimat. Fuktproblem tror jag inte behöver uppkomma med vettigt ventilationssystem och materialval.
Har fler förslag till lösningar här: http://korta.nu/OPTiHEM.

JTD
 
E
Skrivet av: Gäst

det ska nog vara massugn serru..
 
E
Skrivet av: Gäst

underbart hus!

men tanken om rutor som går sönder och hur många fåglar som fått en aha upplevelse mot rutorna ;-) rutorna lär ju hålla o kattfodret hålls till ett minimum hehe
 
E
Skrivet av: Morgans SE Larsson

Hej

Jag har byggt tvärtom på en råvind i gamla stan från 1634. Där glasade vi in två våningar med visuell kontakt mellan våningsplanen. Har en enkel video på youtube om någon vill se modern tid möte historien på ett elegant vis. Det tog ett år att bygga och konstruktionen ändrar mått med åratiderna så det var knepigt med inpassning av alla unika isolerglas. Rekomenderar Systemglas & Rickard som väldigt snabbt kunde leverera passbitar. 10 skjutdörrar med softstops som gör det möjligt att öppna orginalfönster. Man kan se hela konstruktionen bakom glaset, stämningsbelyst med LED.
 
E
Skrivet av: Gäst

Jag skulle gärna vilja ha en länk till ditt bygge i gamla stan...
 
E
Skrivet av: Lars-Gustav

Fin idé. Fint hus. Fint genomfört.
 
G
Masugn: "En masugn, (ibland även kallad hytta, se detta uppslagsord för vidare förklaring) är en schaktugn för framställning av smält råjärn (tackjärn) genom reduktion av järnmalm med kol, numera i form av koks. Tidigare användes främst träkol som bränsle. Reduktion av järnmalm till smält järn med kol är värmekrävande, och i blästermasugnar erhålls värmen för reduktionen och smältningen genom förbränning av kol. I elektriska masugnar erhålls värmen däremot genom tillförsel av el".
 
M
Ja det är en jäkla skillnad på masugn och massugn...
 
G
Problemet med en kupol är att den mmåste vara väldigt hög för att täcka en kvadratisk byggnad som ett hus.
Dessutom är standarden för redan befintliga växthus kubiska vilket gör att produktionsserierna på dessa moduler är mycket, mycket större och därför billigare.
 
M
MaxPax skrev:
Ja det är en jäkla skillnad på masugn och massugn...
Ja går inte att jämföra. Massugnar för bostadsuppvärmning är vanliga i Finland (varaava takka)
 
Dags att göra ett återbesök kanske? Nu finns det ju ett till "växthushus" .. :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.