Byggahus.se
K
Kjell_G: Det har tagit tid pga ohälsa men nu är det dags. Blivit varnad för att inte såga ut innan skivan är på plats men spånskiva/laminat är ok att hantera ensam tycker jag. Sågar man underifrån så minskar risken för urslag men jag tejpade också som synes. Bar in skivan mha axeln i hålet och en hand i underkant. Måste komma ihåg att täcka sågsnittet med silikon innan hon kommer på
56 svar · 82,4k läst
·
I
ItWasntMe: [citat] ja i sak så har du rätt. Går även bra utan. Viktiga är att det är fuktigt och glider. Med diskmedel brukar det glida lite lättare. Men även jag har kört med bara vatten ibland.
150 svar · 197,2k läst
·
J
Johan Stenfelt: [citat]
132 svar · 260,0k läst
·
J
A
Antemoo: [citat] Men med tanke på hur länge köket ska stå så är det inte så farligt. Det går ju att prioritera lite annorlunda och således kanske spara med än det dubbla.
9 svar · 30,1k läst
·
Matti_75
Matti_75: Montagelim och gipsskruv så behöver du inte slipa bort gammalt bös. [bild]
7 svar · 198 läst
·
H
hnurre: [citat] 🤣🤣🤣 Det är mina takter! 👍🏻
6 svar · 2,4k läst
·
13th Marine
13th Marine: [citat] Jag vet inte hur ert kök är byggt, men jag ledde bara ut luften ovan skåpet.
3 svar · 136 läst
·
N
Nordanvinden11: Hej! Vi renoverar just nu vårt kök. Vi har köpt IKEAS mittled som bänkbelysning och deras puckar till skåpen. Vi vill dock koppla detta till Renova strömbrytare där vi lägger två dimmerpuckar bakom så vi kan dimma belysningen. Alltså en dubbelströmbrytare. Båda puckarna kanske inte får platsen har en apparatdosa men vi har en precis bredvid där vi tänkt ha ett uttag som det
0 svar · 76 läst
Cheesen
Cheesen: [citat] Man brukar få fläckighet när man oljar om man lägger vått i vått. D.v.s andra lagret med olja läggs på innan det första har härdat ut eller efter att det första lagret börjat härda men inte blivit klart. Just olja är svårt men man lär sig när man slipat om sin produkt nog många gånger.
23 svar · 847 läst
·
BirgitS
BirgitS: [citat] Kan du länka till produkten? Kan vara bra för mig att ha kvar det tills köket ska renoveras.
10 svar · 357 läst
·
F
FunkishJonny: [citat] Blev ni nöjda med Järfälla-luckorna? Är inne på att förlänga livet på våra gamla Faktum-stommar med luckor från Järfälla kök eller liknande.
5 svar · 2,3k läst
Paul-Staffanstorp
Paul-Staffanstorp: [citat] Jag tror det är så att de flesta är nöjda med den de har köpt för man har inte sett hur andra fungerar. ;) Precis som jag förespråkar BORA då det är den enda jag sett live och då jag blev sjukt imponerad av dess sugförmåga, och lätthet med rengöring etc. samt hur enormt stor flexibilitet de har med rördragningar.
7 svar · 307 läst
Paul-Staffanstorp
Paul-Staffanstorp: I branschen är det vanligaste förekommande att man pratar om antal mm från stommarnas framkant och då är det 35mm man har som en standard.
3 svar · 439 läst
S
sinuslinus: Marbodal. 80-tal. Stommarna består av masonit på en fururam så jag tror det är svårt att få fast moderna grutgångjärn.
3 svar · 204 läst
·
mexitegel
mexitegel: Byt fönster till ett lägre. Aningens mer komplicerat nu än om ni gjort det innan ni monterade köket dock.
3 svar · 224 läst
·
Ögonfröjd
Ögonfröjd: Novaflex.se rekommenderar jag de har lackade luckor av hög kvalitet!
1 svar · 159 läst
Ögonfröjd
Ögonfröjd: Blum har sådana kontakta närmaste butik som säljer deras saker.
5 svar · 220 läst
·
A
Amaz556: [citat] Hej! Detta inlägg ser jag är många år nu, men håller själv på och ska "platsbygga" vårat kök som erat. Har du fler bilder att dela med dig av och tips på diskmaskin lösningen?
9 svar · 17,7k läst
·
N
Nike.1972: På en del maskiner finns det ett läckage skydd undertill som slår ut ifall det blir läckage. Är en ganska enkel konstruktion! Ta bort plåten framtill och kika på bottenplåten så bör du se den.
2 svar · 202 läst
·
U
Utopian: Efter lite grävning har både Lovisa och Ida slutat i år. De som jobbade med sälj/3D. Undrar vad som händer nu med alla orders..
209 svar · 64,9k läst
·
H
Henrik.S: Jag har skåp hängande i taket längs med takstolarna. Det ser ut att vara löst med kortlingar mellan takstolarna som skåpen sedan är fästa i. Men jag skulle funder mer på om skåpen klara detta; om själva skåpen behöver förstärkas, eller om man på nått sätt behöver ha något som sticker ner i skåpen som man kan fästa i sidostyckena, som ju är det som normalt bär lasten. Men
5 svar · 282 läst
·
P
Per Ohlander: [citat] Fläkten ska sitta längre ner, och då kommer man ju faktiskt inte att se skarven! Jag har bara tänkt på själva skarven och inte på helheten. Problemet är löst?🙂 Tack för ditt svar.
3 svar · 266 läst
·
C
Caramellie: [citat] Hej! Har samma fläkt och behöver sätta i kolfilter men hittar ingen manual någonstans. Hur hittade du manualen? Tack!
14 svar · 3,7k läst
·
BirgitS
BirgitS: Så länge som spis och kyl/frys är i samma färg så tror jag ingen reagerar på att det skulle vara olika tillverkare. De ser ju så väldigt olika ut även om de kommer från samma. När inte diskmaskinen och fläkten syns så spelar det ju ingen roll alls vem som har tillverkat dem. Försök hitta vitvaror med 5 års garanti för då vet du i alla fall att ev. reparationer under 5 år inte
1 svar · 191 läst
V
VOEKA: Hej! Jag har en fundering som jag undrar om någon kan hjälpa mig med. När en bänkskiva i komposit är monterad på täcksidor/frisidor, går det att någon gång byta ut frisidorna om de skadas eller är det jättekrångligt när bänkskivan sitter fast på dem?
0 svar · 179 läst
X
xxargs: wok kräver också mer värme än vad som är normalt dimensionerande i kök. du får titta efter gaskök som är avsedda för just wok-tillagning och har brännare dimensionerad för detta.
2 svar · 202 läst
·
B
Bally: [citat] Nä precis, men den marmorvita har en mjuk fin ton, åtminstone i teorin sen får man se hur den verkar på plats och i olika ljus 😅
4 svar · 249 läst
·
Jaco Bosco
Jaco Bosco: När det handlar om väldigt tunn passbit är kanske det enklaste är att införskaffa något planhyvlat som är 9mm tjockt och fästa med ryggen utåt. Tror att det finns ek i 9x45 i bygghandeln.
4 svar · 489 läst
·
D
Daniel 109: Ja, en diskmaskin är det inte i alla fall.
3 svar · 229 läst
·
V
Viktorbyggahus: För att följa upp och avsluta tråden så borrade jag nyss hål. Jag använde en 25mm diamantborr (torrversionen). Borrade först i sned vinkel för att till slut hamna rakt ovanifrån. Gick väldigt smärtfritt. Kanske för att jag tog pauser och körde långsamt varvtal (förhållandevis). Rocky 2 samtidigt gjorde att jag kunde vara distraherad länge nog för att borren inte skulle bli varm.
5 svar · 474 läst
·
Mats-S
Mats-S: Ofärgat (eller passande färg) epoxilim bör fungera.
1 svar · 207 läst
·
J
jamaica: Hej Ska kakla 8 kvadrat i köket med jämn yta & gips bakom. Kakel 10*20cm Är det ngt jag missat i inköp: Fix att fästa kaklet med. Behöver jag en fixkam, vilken storlek isf? behövs primer bakom först? Kakelskärare Fogmassa mellan plattor Plastkryss Krysslaser Hinkar & blandare Svamp till fog
0 svar · 128 läst
L
La-Casa: Där panelen satt tidigare kommer det komma två överskåp, resten av väggen är det tänkt att vi målar. Stommarna behålls och vi byter enbart luckorna , bänkskiva , diskho därav försöker jag komma undan så smidigt som möjligt.
2 svar · 199 läst
·
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.