Byggahus.se
V
Viktorbyggahus: [citat] Jag gör antagandet att "att göra rätt/lyckas" innebär att ni skapar diskussioner här på forumet genom era nyheter och att detta sker i anslutning till när ni publiserar nyheterna. Eller är det att påverka industrin? Och spelar det roll om förändringen kan spåras till er? Vet du var TT fick informationen ifrån? Var det kanske från ditt forum? Isf har du ju lyckats och du når
22 svar · 62,0k läst
·
Markus Lindström1
Markus Lindström1: [citat] De luktade mycket när vi målade och länge efteråt. Men sen avtog de ganska abrupt nu kan man förnimma doften på den solvarma väggen en varm sommardag.
32 svar · 3,7k läst
·
F
fixaallt: Hej Flyttade hit ett par år sedan.Största delen av huset är putsfasad, men ett tillbygg är träpanel som är laserad. Jag vill gärna tackmåla med något träfasadfärg. Så tanken var att tvätta, skrapa och måla, men med vad :)
0 svar · 22 läst
Dowser4711
Dowser4711: [citat] Helt okej dimension på plank! :D Det där ser ju ut som något som du kan rädda utan större problem. Men som sagt, överväg att lägga på några cm extra isolering. Du kommer ju ändå få justera fönstersmygarna efteråt, då du även med samma isoleringstjocklek kommer få tjockare väggar pga luftspalten. Att då lägga till 5 eller 15cm till kommer rätt snart enbart synas på
19 svar · 1,1k läst
·
H
Helen111: [citat] Tack för intressant information! Ramsågade brädor borde jag haft då men både ekonomi och tidsaspekt får tyvärr styra denna gång. Men jag ska tänka på att inte byta ut fler brädor än nödvändigt i alla fall.
4 svar · 316 läst
·
N
neo11: Ingen kanske hade kunskap för ett svar att ge.
2 svar · 3,1k läst
Ludvig1987
Ludvig1987: Hej. Håller på att byta ut en hel del panel på kåken, 2 sidor tänkte jag byta ut allt på men vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga vid uterummet. Hur ska jag göra vid slutet när det är byggt på knutbrädan? Se bild. Ideer hade uppskattats.
0 svar · 72 läst
·
F
fribygg: Jag skulle provat Biltemas tralltvätt, GrönFri eller Fulstopp för att få eterniten snyggare igen, lagat/'bytt trasiga delar och levt lycklig med den befintliga fasaden resten av mitt liv.
5 svar · 152 läst
·
A
ArneTW: Håller med att man inte behöver överanstränga sig med att få "bort" gammal rödfärg... tror egentligen inte att rödfärg pigment åldras. Det enda problemet jag kan tänka mig är att om man har mycket löst rödfärgdamm är att det påverkar konsistensen på den rödfärg man målar med dvs den blir lokalt för torr/tjock. /ATW
13 svar · 395 läst
·
MathiasS
MathiasS: Jag har använt två bockar + ett par plåtreglar i olika konfigurationer, beroende på hur långa bitarna är jag ska måla. Målar jag långa brädor har jag dessa i en hög på ställningen som jag plockar från vartefter jag målar.
1 svar · 173 läst
B
barkborraren: Hej! Jag funderar på att måla vårt nya bostadshus med röd tjärfärg. Vi ville ha röd linoljefärg först, men blev avrådda på grund av risk för mögelväxt på just röd linoljefärg. Så hittade jag tjärfärgen, men jag har noll erfarenhet av det. Så jag undrar vad era erfarenheter av den är. Blir den helt torr? Hur lång tid tar det? Är det risk att den klibbar när det är varmt?
0 svar · 87 läst
N
neo11: rödalger
3 svar · 227 läst
·
N
neo11: Kalkbruket eller kc bruket är det som är på väggen bakom det vita bruket som lossnar. Ser ut som någon målat med fel färg på stänkputs.
29 svar · 671 läst
·
R
Rubus_Arcticus: Hittar inget forum som hanterar murade skorstenar så det får bli 'Fasad'. Jag står inför att hjälpa dottern med att renovera en murad skorsten där delar behöver fogas om. Skorstenen är stor, total längd för alla sidor är ca: 4m för ett varv. Den innehåller 8 ventilationskanaler samt 3 rökkanaler. De blir både omfogning och ommurning av några varv. Söker man på omfogning av
0 svar · 110 läst
J
Joellernej: Tack för svar här. Nu har själva balkongen fått en egen tråd: https://www.byggahus.se/forum/threads/balkong-renovera-eller-byta-ut-naer-var-hur.520292/ .
8 svar · 484 läst
·
MultiMan
MultiMan: Alldeles för liten bild med låg kvalitet och upplösning för att iaf jag ens ska kunna börja gissa.
1 svar · 178 läst
·
Kosyer
Kosyer: Tack Neo! Ska ge mig på detta 😀
3 svar · 301 läst
·
H
Harald Blåtumme: Spindlar är generellt nyttodjur och inget att vara bekymrad över. Osannolikt att de orsakar någon skada vare sig på huset eller er bekvämlighet etc. Men aldrig fel att ringa tex Anticimex och höra vad de har att komma med, om det nu är så att du upplever detta som ett bekymmer.
2 svar · 315 läst
F
fribygg: [citat] Med tvåtumsläkt bör man nog inte ha mer än 5mm mellan bottenbrädorna.
7 svar · 242 läst
S
Sigward: [citat] Undrar det, känns väldigt lagom med en 🙂. Ja det kan det nog vara!
12 svar · 695 läst
·
robbannnnn
robbannnnn: Ok tack för svar!
2 svar · 129 läst
·
S
salta katten: Hej! Ska byta panel på garaget och undrar om jag ska sätta spikläkt för att få lite luft bakom den nya. Den gamla är spikad direkt mot boarden. Garaget håller minst 8+ på vintern vilket räcker för mig. Enligt teknisk beskrivning verkar det inte finnas någon övrig isolering. Panelen (z-panel) har en del sprickor. Ska jag sätta spikläkt i den gamla asfaboarden för att torka eventuell
0 svar · 209 läst
R
Ragnar Olofsson: Hej 16 månader senare kommer jag med en svagt relaterad fråga. Vad kostar isoleringen? Väntar på offert men är så otålig 😄
9 svar · 2,7k läst
ricebridge
ricebridge: [citat] Lustig och lustig, jag hade nog haft rätt lätt att hålla mig för skratt om det där var min stuga. Det där ser ju inte klokt ut och är det inte heller. Panelen kommer ju att ruttna snabbare än någon hinner säga kapillärkraft. Ändträet skall ovillkorligen isoleras från mark och vatten, normalt medelst glipa, men i brist på sådan någon form av gummilist, silikon eller
3 svar · 318 läst
·
N
neo11: [citat] Nej, då ska du nog använda en väldigt grov roller.
11 svar · 375 läst
·
R
roli: Rördistanser tillverkar du väl själv av typ VP-rör eller kopparrör som du sågar av i lämplig längd. Sedan en skruv igenom med längd som passar röretslängd plus så långt som du vill att skruven skall gå in i träfasaden. De set som du länkade till från pkek kommer att rosta och missfärga din fasad. Gillar man inte färgen på VP-röret så går det bra att måla och kopparrör
6 svar · 176 läst
surris
surris: Små frostsprängningar.
1 svar · 209 läst
·
J
Jackeee: Låter omständligt. Men vad har jag för alternativ?
6 svar · 311 läst
·
Nissens
Nissens: [citat] Ja, jag skulle definitivt köra på något beprövet, tjärpappen alltså. Det blir så bökigt om duken inte håller måttet liksom.
355 svar · 26,6k läst
·
O
Olf Oggler: Jag tror jag har gjort fler bumpar än inlägg på det här forumet. Men här kommer en bump till. Kanske är det någon som kan komma med bra råd såhär på tisdagskvällen.
1 svar · 160 läst
T
Teekanna: [citat] Du menar att det bästa är att riva allt och sätta dit träpanel istället? Vilken skada blir det på huset om man inte gör något åt det?
2 svar · 204 läst
·
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.