Byggahus.se
plåtrickard
plåtrickard: [citat] Nej ,du behöver ringa en elektriker, för att du har ingen aning om vad du gör känns det som... Eller åtminstone en vän med ett mätinstrument..
8 svar · 348 läst
·
A
Anders Hising: [citat] Alla lampor lyser nu så fint i mörkret. Tack alla för superbra och snabb hjälp. Trevlig kväll.
20 svar · 666 läst
·
Vadim P
Vadim P: [citat] Чи можете намалювати схему підключення двох безперервних світлорегуляторів, тому що у мене тільки один регулює, а другий просто вмикає і вимикає.
9 svar · 176 läst
·
J
Jesstr: [citat] Okej, tack för svar. ☺️
2 svar · 175 läst
·
Misse
Misse: [citat] Tack!
20 svar · 2,0k läst
·
P
Paxman: Nu har jag ju hittat en slinga som har två varianter jag väljer mellan, den ena 3000 K och den andra 6000 K, och frågar forumet vilken variant som passar om man vill ha den där klassiska poolbelysningen. Kollade dock på Amazon efter CCT-slingor, men det fanns inte så många vattentäta att välja mellan, och de som fanns är rejält mycket dyrare än de enklare slingorna.
2 svar · 149 läst
tommib
tommib: Ja, det vet ingen annan heller eftersom vi inte vet hur det är kopplat. Du måste reda ut hur kretsen ser ut. Det gör du genom att systematiskt följa alla ledare och rita upp det.
18 svar · 777 läst
·
M
MagnusHus: Jag har en glasveranda med snedtak i en gammal glasveranda som jag försöker hålla i gammal stil med porslinsuttag, porslinskulodosor etc. Nu kommer elektrikern snart och ska dra ny utanpåliggande el efter ommålning. Verandans innertak är ett snedtak, så nu när jag letar taklampa funkar ju inte en lampkopp så bra. Funderar därför om det finns något snyggt utanpåliggande DCL-uttag
0 svar · 110 läst
·
M
mojjen: [citat] Missfärgning (lite iden med att välja en rustik stil) och förkortad livslängd har jag inga problem med. Om den börjar lösa jfb efter 2v är det dock ett bekymmer.
9 svar · 374 läst
·
M
MichaG: stort tack, får testa helt enkelt
8 svar · 374 läst
·
Bo.Siltberg
Bo.Siltberg: Jag vet inte hur jag kan förklara det bättre. Eftersom armaturen är dubbelisolerad så ska den ha dubbel isolering mot sitt hölje i metall. Det får den inte med de enkelisolerade ledarna som kommer från taket. Dessa behöver i så fall isoleras ytterligare. Även armaturen i sig det suspekt ut. Jag tycker armaturen är olämplig. I Sverige använder vi lamputtag och då bör handlarna
6 svar · 278 läst
·
P
POTOOOOOOOO: Nu funkar alla tre lampor. Jättetack för all hjälp.
12 svar · 511 läst
·
A
Andreas Kneg: Hej Finns det någon uppdatering kring detta? Är det någon som fått ihop en plejd med en elektrisk rullgardin?
19 svar · 10,2k läst
·
T
tergo: om jag minns rätt så sitter där små klor på baksidan av knappen som troligen gått sönder
1 svar · 166 läst
·
pacman42
pacman42: Inte klockrent i beskrivningen, men du skall ha minst 75 mm från spottens mitt till en tvärregel också (när/där du har sådana).
2 svar · 269 läst
·
B
beqen: Ja, om du precis köpt en sladd med DCL kontakt, bara att koppla in. Som alla andra gör här på forumet när det kommer till kablar och färger så helgarderar jag mig och säger att enda sättet att veta är att mäta.
4 svar · 235 läst
·
P
Pyka: [citat] Den är dubbelisolread. Så ingen jord krävs.
4 svar · 253 läst
·
Müssli
Müssli: Det går alldeles utmärkt. 😊
1 svar · 231 läst
·
J
jonaserik: [citat] NU får du ge dig och förklara varför inte det går att använda, för att det inte skulle vara för en tyngre armatur.
4 svar · 330 läst
·
J
jamaica: [citat] Tack!
2 svar · 239 läst
H
hempularen: Som sagt, det ser ju ut som du kan koppla in en 0-10V dimmer till den istället för den du har. Ser även ut som den har en pushgingång, men det finns inget skrivet om hur den skall användas.
11 svar · 406 läst
·
13th Marine
13th Marine: Dålig plast som blir spröd med tiden. Kan vara en bättre plast idag, men jag vet inte.
10 svar · 275 läst
·
Chsi1891
Chsi1891: [citat] Ja precis men jag var lite stressad när jag hämtade den så tänkte inte ens på det. Tack för svar.
4 svar · 398 läst
·
M
Memmo: Tack för alla svar 🙌
6 svar · 405 läst
ClasseClas
ClasseClas: [citat] Aha, jag fattade fel.
6 svar · 312 läst
·
Pierre Söderfjord
Pierre Söderfjord: [citat] Tack. Löste sig när jag skiftade svart och brun tråd. 👍
8 svar · 351 läst
·
D
Daniel 109: Det är okej så länge det sitter ett kopplingsutrymme direkt utanför. Tex en armatur eller dosa.
1 svar · 412 läst
·
A
avh67f: Edit: Gissar att du inte kommer tända alla 35 samtidigt men tänk ändå på att det uppkommer en hög korttids-strömrusning med många downlights som tänds samtidigt. Det är bara typen av isolering som är skillnad på fq och fk. Fk är äldre pvc som utvecklar svartrök och saltsyra vid brand där fq inte har dessa nackdelar. Bägge är godkända i bostäder. Svart-röd rqub fungerar bra
10 svar · 1,2k läst
BirgitS
BirgitS: [citat] Jag tror att dina bilder visar en u-formad ledlist där ljuset är riktat nedåt och inget opalt täcklock eftersom ljuset bildar en skarp linje på nischens gavel. Sen ska det väl sägas att det är vanligt med photoshoppade bilder så det behöver inte en helt sann bild. Om du i alla fall ska ta in en elektriker för att fixa annan el i badrummet så bör den personen kunna dra fram el
8 svar · 417 läst
·
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.