Börjar närma sig ett hus köp snart och därför vänder jag mig till er för hjälp med att hitta någon bra besiktningsman / firma. Enda firman jag känner till är Anticimex men har dessvärre läst för mycket skit om dem (verkar missa en hel del fel) samt att deras "försäkringar" är så pass formulerade så att dom inte täcker för något när det väl händer något fel...

Då jag själv inte är så kunning när det kommer till hus och fel så är jag ute efter en besiktningsman som verkligen vänder ut och in på allt och kollar nogrannt efter fel (och gärna kollar elen). Skulle även vara bra ifall besiktningsmannen / firman har försäkringar som verkligen gäller när något går fel.

Huset är ett nybygge och redan blivit besiktad av säljarens besiktningsman, men jag vill hellre ha med mig min egen besiktningsman för o vara på säkra sidan. Speciellt när det var ett par fel på huset som mina vänner påpekade och som säljarens besiktningsman "missat" att ta upp i besiktningsprotollet.

Tacksam för hjälp :)
 
Redigerat:
Hej
Vi nyttjade Densia och blev väldigt nöjda.
Besiktningsmannen var oerhört noga och deras besiktningar är att beteckna som en riktig jordabalksbesikning till skillnad från Antiklimax och Eminenta.
Fredrik
 
Fredrik Å skrev:
Hej
Vi nyttjade Densia och blev väldigt nöjda.
Besiktningsmannen var oerhört noga och deras besiktningar är att beteckna som en riktig jordabalksbesikning till skillnad från Antiklimax och Eminenta.
Fredrik

Tack! hur mycket fick ni betala för jordabalksbesiktningen? Exsakt vad är det som omfattar en sk jorabalksbesiktning? Antar att man även kollar EL osv?
 
Om du vill ha med en kunnig elbesiktningsman så föreslår jag J-E Buckard. Finns med på SBR s lista på certifierade besiktningsmän med inriktning el. Han var riktigt kunnig och bra, vi anlitade honom privat i en entreprenad på tillbyggnad och har även använt honom professionellt för arbetet i el frågor.

Tog ett par tusen för besiktning i villa, inte dyr med tanke på kvaliteten tyckte vi. :D
 
Jag kommer inte ihåg vad vi fick ge men det var inga enorma summor.
Vi resonerade som så att besiktningen fick kosta.Såhär i efterhand visade det sig att det var "bort kastade pengar"
Det han hittade var saker vi redan var medvetna om och som ägaren berättade välvilligt om.Vi hade en enorm tur med bra,ärliga och strulfria säljare som inte hade gjort bort sig när dom renoverade.
Elen kollade han inte mer än att ställa frågor till ägaren.
Fredrik
 
För att undersöka elen bör man nog ta med specifik el besiktningsman, typ JE, tillsammans med densia.
 
Densia. 16.000:- 2010.
 
Kan tyvärr inte ge någon rekommendation på besiktningsfirma i Stockholm. Min erfarenhet dock av besiktningar, har blivit ett antal under åren, är att om man kör på en vanlig överlåtelsebesiktning för 5-10000, eller vad de kan kosta, så gör det ganska så mycket detsamma vilken firma man anlitar. De är mest till för att ha nån att hålla i handen när man går igenom huset, för en ovan/okunnig köpare kan det vara bra, för en van/hyfsad kunnig så är det mer formalia. Min erfarenhet är också att säljarens besiktning och köparens besiktning är precis densamma, inget skiljer sig åt. Man kan "köpa" in sig på säljarens besiktning och få en genomgång på plats av besiktningsfirman.
 
Jag har anlitat Anders Larsson Byggledning AB för en överlåtelsebesiktning och blev nöjd med hans jobb. Han var mycket uppmärksam och såg direkt vad som var fel. Men precis som bonnier skrev ovan, han ser ju bara sånt som jag själv också hade kunnat sett om jag bara haft kunskapen, men så är det ju förstås med många yrken. Det är lätt när man vet hur man gör. :) Framförallt var det en väldigt bra genomgång av husets alla skrymslen och vrår (fast en dyr sådan). Man lär sig mycket under en besiktning.

Jag hade nog undermedvetet inställningen att jag inte ville hitta några fel, men han tog ner mig på jorden lite... han var inte direkt där för att prata bra om huset om man säger så. :)

Han inspekterade inget särskilt ingående utan det var mycket baserat på frågor till säljaren som var med under tiden. Besiktningsprotokollet hade även förslag på hur fel skulle kunna åtgärdas och det uppskattade jag för då har jag nåt att utgå ifrån när jag kontaktar firmor för att fixa det.
 
Verkar som att dom flesta av er har anlitat Densia. Är det någon speciellt besiktningsman på Densia som ni föredrar?
När det kommer till jordabalksbesikningen, kollar dom även el osv?
 
phattrance skrev:
Verkar som att dom flesta av er har anlitat Densia. Är det någon speciellt besiktningsman på Densia som ni föredrar?
När det kommer till jordabalksbesikningen, kollar dom även el osv?
Om du läser svaren så ser du att besiktningsmän inte besiktigar el om de inte är el besiktningsmän. Så, för att få heltäckande besiktning bör man anlita besiktningsman på densia PLUS en EL besiktningsman samt ev andra specialister om man specifikt vill titta på något mer noga. ...vet inte vad du menar exakt med osv. Kolla var uppdraget omfattar med Densia. El och ibland vvs är ju undantaget.....ibland undantas byggnader utanför huvudfastighet....
 
phattrance skrev:
Verkar som att dom flesta av er har anlitat Densia. Är det någon speciellt besiktningsman på Densia som ni föredrar?
Vi anlitade Philip.
 
ett gott råd från en äldre man med mycket kunskaper.
köp aldrig en fastighet utan specat besiktning.
det betyder wws, mur snickeri , el fukt grund,stabilitet mm. annlita polare som är duktiga med sina kunskaper separat
är själv kunning innom ca.25 -30 områenden men det räcker inte.
ta hjälp. lönar sig.
 
Ja, ser man på el verkar ju ingå. Bäst att kolla om detta innebär att de faktiskt mäter o tex kollar JFB funktion.......eller om de " intervjuar" säljaren.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.