Byggahus.se

Åtgärda vattenskada

Besvarad 12 sep 2023 av Charlotte Andersson
Hej!
Kylskåpet har läckt vatten och skadat parketten under. Hantverkaren erbjuder sej att ta bort parketten under kyl och frys och lägga enbart plast. Detta för att slippa byta hela golvet.
Är det ok att göra så ?
 

Svar

Jag förutsätter att man kontrollerat att fukten är ordentligt uttorkad och inte har orsakat skador i andra byggnadsdelar.

Man kan lägga en plastmatta eller plasttråg under kyl/frys utan att lägga tillbaka parkett. Detta bör dock ske under förutsättning att man bygger upp golvet lokalt med något annat till samma höjd som parketten. Vitsen med plastmattan/plasttråget är ju att ev. läckage av vatten ska rinna fram under kyl/frys så att man ser att det finns en läcka. Dessutom blir det svårt att rulla fram vid städning om det är en kant upp på golvet utanför.
 

Kommentarer

Manganbangan ·
Mycket bra svar. Många har snålat på nya golvet och både diskmaskiner och kyl/frys står lägre än övriga golvet
 
Boan ·
vår kyl läkte, det gick ner i bjälklaget och fick stå två veckor med en rejäl avfuktare från Anticimex innan det blev torrt, sen ny isolering och golvspån... så kolla noga. ring försäkringsbolaget.
 
InsidersUnited ·
Det är upp till hyresvärden att välja hur de vill åtgärda. Att se till att kondens från kyl hamnar på avsett ställe och inte på golvet åligger hyresgästen varför kostnad för åtgärdande av skada på golv etc kommer hamna på densamma.
 

De senast besvarade frågorna

Dubbla lager plastfolie

25 sep 2023
Hej vi har precis köpt ett hus byggt 2007. I garaget var det påväxt på väggen pga av att ved stått mot denna och torkat i den förra ägarens ägo. Nu när vi skulle byta ut osb och gips mot...

Åtgärda vattenskada

13 sep 2023
Hej! Kylskåpet har läckt vatten och skadat parketten under. Hantverkaren erbjuder sej att ta bort parketten under kyl och frys och lägga enbart plast. Detta för att slippa byta hela golvet. Är det...

Fukt/mögel källare med berg

16 aug 2023
Hej! Vårt sutterängs hus är byggt tidigt 40tal och står på berg. De är tilloch med så att i källaren har bergvägg in i rummet men betong runt sig för att bli slät och snygg. Nu har de börjat rinna...