Byggahus.se
G
gaidin: [citat] Ja, det vet vi ju sedan tidigare I tråden. Det du skrev var ju däremot lite märkligt. 😁
260 svar · 69,4k läst
·
· Juridik
D
Den ofrivillige klåparen: [citat] Tack för att du förtydliga detta. Svaret om spikens skalle var bara ett exempel.
267 svar · 76,8k läst
·
· Altan & Uteplats
S
sturnus: For those who do not believe that the entire raspond needs to be replaced. And only a fixed price. This roof is only 6 years old. It was not made properly (not by a Pole :-D) and, as you can see, half of the planks was completely rotten, the rest partially and infected with mold. The rafters also had to be disinfected and several replaced. And in such cases, FastPrise will unfortunately not work.
81 svar · 22,4k läst
·
· Hantverkare
kulle
kulle: Kanske TS kan få använda dammen till bevattning han oxå, känns väl som en rimlig ersättning.
38 svar · 9,5k läst · Vatten & Avlopp
S
systemfel: är det gjort i år så det enda som är rätt är väll att det är tätt i skarvarna . tyvärr är det väll en slits och då ska den vara tätad och alla skarvar ska vara åtkommliga utan att behöva riva något,, att man inte monterar ett fördelar skåp har väll med kostnaden om detta är en bostadsrätt så kanske ni borde ta upp detta med föreningen så att ni får det ni faktost har
19 svar · 7,3k läst
·
· Badrum
lars_stefan_axelsson
lars_stefan_axelsson: [citat] Njae? Jsg står fullt beredd att infria mitt löfte, så det vet jag inte… Om du inte menade att citronerna var sura då. Det skall de vara. ;)
264 svar · 33,8k läst
·
· El
E
ekmariek: [citat] Skulle vilja skicka en länk eller foto men ska kolla om det funkar. Återkommer.
135 svar · 60,6k läst
·
· Badrum
Dan_Johansson
Dan_Johansson: En granne som säljer ved och har lastmaskin låter ju underbart!
2 svar · 117 läst · Övrigt Off Topic
P
pmd: [citat] En hastig flukt i registret visade att det finns privata ledningsägare där också, men det är väldigt, väldigt glest mellan dem. Hursomhelst har vi väl rett ut ganska ordentligt vid det här laget att det hade varit meningslöst för TS att skicka en fråga till Ledningskollen, såvida han inte ändå hade koll på var hans ledning är dragna, och då skulle också en fråga till
290 svar · 82,3k läst
·
· Juridik
P
PHPersson: [citat] Kan berätta att vi på vårt företag köpte en Meec Tools, betongborr. Modell större, typ Hilti, för att vi behövde en akut. Med I väskam var det diverse borr 16, 18, 20 mm. Eftersom den kostade 299kr inkl moms köpte vi två, vi skulle ändå borra 30-40hål så räknade inte med att den skulle hålla. Detta var kanske 10 år sedan och de lever än :). Dock borrar vi inte mer än
306 svar · 41,3k läst
·
· Hantverkare
R
Rkarlsson: [citat] Kollektivavtalet säger ju 1 timmes obetalt om dagen. Gå på dass får du ju absolut göra oavsett. Om du är mobilskitare så förtjänar du att gå hemma =) Kollektivavtalet, säger det inom byggnads idag att du ska fika på brädgården och fakturera din kund ?
555 svar · 80,0k läst · Priser, Kalkyler, Fastighetsskatt m m.
B
Bo Lindström1: [citat] Javisst, artikeln ger helt fel råd! Har lagt minst 80 m2 trall och prövat bägge metoderna. Kärnsidan upp ger kvarstående vatten och med tiden kortare livslängd. Men kärnsidan ner ger ett halare golv.
22 svar · 2,9k läst
·
· Artikelkommentarer
maah
maah: Jag hade gjort som flera andra har föreslagit redan och kört med en regel på mitten också. Har du tänkt att ha en fris på din altan? Ett alternativ till fris (som man gör för att slippa se ändträ) är att ha en större dimension på dom yttre reglarna och sätta skruvreglarna nedsänkt 28mm. Blå reglar i ditt exempel = 170x45mm Grön och lila = 145x45mm Grön och lila fäster du då
9 svar · 2,9k läst
·
· Altan & Uteplats
ingenmansland
ingenmansland: [citat] Eller 4cm x 300m så täcker den hela. Det var ju ändå arean som tydligen var viktig och då kan man tillmötesgå det. Deras idé är ju ändå löjlig, ljudet har ju inget problem att färdas diagonalt.
35 svar · 7,9k läst
·
· Juridik
R
Rkarlsson: [citat] Det är bra att klippa den ofta. Du behöver inte oroa dig att låta en robot gå trots det är blött. Det är om du skulle klippa högt gräs med rotorklippare det blir jobbigt och bli fula högar som du måste räfsa upp efter du klippt. Så hoppa du över att köpa en specifikt efter regnsensor. =) Hur skulle du isåfall göra om det skulle bli en blöt sommar? Då kan du aldrig
59 svar · 16,0k läst
·
· Gräsmatta
ulfben
ulfben: [citat] Lite off topic, men du kanske kan förklara något jag undrat länge: varför behöver man samla upp efter vertikalskärningen? Jag har förstått att skärningen ska dela gräsrötterna och uppmuntra dem att sprida sig mer och tätare. Lite luftigare blir marken på köpet. Vilken skada gör det att låta restmaterialet ligga kvar?
39 svar · 15,1k läst
·
· Gräsmatta
GoC
GoC: Dom här tre delarna i R20 behöver du: Varför göra det onödigt komplicerat? https://www.rinkabyror.se/artikel/prk-405-vinkel-16x15r-inv/ https://www.rinkabyror.se/artikel/metall-nippelror-g15x60-mm/ https://www.rinkabyror.se/artikel/metall-vinkel-in-ut-06/
40 svar · 3,6k läst
·
· Vatten & Avlopp
S
Solimelo: Hej gott folk! En junior som jag har gett mig på att bygga trädäck själv (känner mig modig).. Den ska byggas bakom ett garage, jag satte bärlinan bakom mot garagets träpanel, men nu undrar jag om detta är så bra? Tänker fukt och dylikt. Har stenplattor precis under så den har extra stöd och hela trädäcket kommer byggas på stenplattor som stöd. Garaget är nymålat. Vad tycker ni?
0 svar · 28 läst · Utbyggnad och tillbyggnad
Claes Sörmland
Claes Sörmland: [citat] Det vi oftast stöter på här på BH är ett par grannar som delar på avloppsanläggning inte större system som ersätter kommunalt avlopp.
84 svar · 38,5k läst · Juridik
C
cpalm: [citat] Hm, OK. Bilen jag har (MB B-klass) har fullstor bensintank (55 l) och samma serviceintervall och servicepunkter som bensinaren. Har heller aldrig uppstått nåt gasrelaterat fel. Så det varierar väl med bilmodellen och hur "lyckad" konstruktionen är antar jag. Besiktningen har ju dock blivit en royal pain, det håller jag med om.
191 svar · 17,7k läst
·
· Övrigt Off Topic
E
eleson: [citat] Absolut kan man göra om stora delar av detta till lagstiftning. Men vi har inte gjort det, och därför kvarstår kollektivavtal som enda väg framåt. Och ingen av parterna i kollektivavtalet har något som helst intresse av att göra om detta till lagstiftning. Så det kommer inte att ske.
9,9k svar · 437,3k läst
·
· Övrigt Off Topic
S
Sona2012: [citat] Har inga problem att förstå upplägget du föreslår, men igen ser inte JAG någon anledning till varför TS ska gå med på det. Istället borde TS kräva mer av köparen. Som det verkar blev det ingen affär och det tycker jag är bra!!
105 svar · 29,3k läst · Tak & Vind
Bo Lundqvist
Bo Lundqvist: [citat] [citat] Tror du Folk är på det viset, då ska vi väl inte ha demokrati?
77 svar · 16,2k läst
·
· Fritidshus
Alti
Alti: [citat] Jag har själv arbetat med bromsbelägg, i maskiner där de användes för att få två metallplattor att slira mot varandra på ett kontrollerat sätt. Beläggen behövde svarvas för att få perfekt anpassning mot varandra. Det var för 40 år sedan och jag har ännu inga lungbesvär. Å andra sidan har jag heller aldrig rökt.
38 svar · 8,4k läst · Miljö & Hälsa
Snigla
Snigla: [citat] För handgrävning av entreprenören själv.. så är det mer rimligt. Men vår grävare har ju en liten maskin som kommer in i källaren tex.. och jag har ju sett andra lyft in/ut maskiner och utrustning från små tomter och öar med helikopter tex. Frågan är väl snarare isf om det inte hade varit lönt (för entreprenören själv alltså) att se över dessa alternativ också.. och
43 svar · 10,2k läst
·
· Artikelkommentarer
TRJBerg
TRJBerg: [citat] Därför att man inte vill betala 6000:- för en spolbil. Erfarenhet.
70 svar · 8,7k läst
·
· Badrum
Tokslut
Tokslut: [bild]
34,8k svar · 6970,3k läst
·
· Övrigt Off Topic
Tokslut
34,8k svar · 6970,3k läst
·
· Övrigt Off Topic
PeteCarl
PeteCarl: Jag låter banken skötta valuxomvandlingen
448 svar · 64,2k läst
·
· Priser, Kalkyler, Fastighetsskatt m m.
Hubbe73
Hubbe73: [citat] Kanske för att man vill ha det fräscht och har en vilja att planera, färgsätta själv? Samt att diskmaskin är trevligt? Använder du själv alla dina kläder tills de inte längre håller ihop, eller byter du innan?
4 svar · 2,6k läst
·
· Socialt & Projekt
D
Daniel 109: Dödsboet. Även om det är avslutat kan det öppnas om nya skulder dyker upp.
19 svar · 6,5k läst · Priser, Kalkyler, Fastighetsskatt m m.
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.