Julklappstips för husägaren

Det här är den stora julklappslistan för den som nyss köpt sitt första boende, både för tjockare och tunnare plånböcker.

Att komma på julklappstips till husägare är egentligen inte så svårt, särskilt inte till de nyblivna. Här har du 20 fina förslag. 

 

Vetevärmare 

Vetevärmare Nackkudde
En längre tids renoverande tar på musklerna. Glid ner i soffan med en vetevärmare över axlarna och koppla av en stund.
Pris: 279 kronor
Info: Bluebox


Skruvdragare Makita

Skruvdragare Makita DDF453SYE
Det finns nog inte en enda husägare som klarar sig utan skruvdragare, den utgör grundstommen i verktygssamlingen. Vi exemplifierar den här texten med testvinnaren Makita DDF453SYE som har momentjustering i 16 steg och 13 mm snabbchuck för engrepp - men det finns såklart mängder av modeller i olika prisklasser. Ryobi har exempelvis ett prisvärt skruvdragarkit för omkring 1 500 kronor där det ingår över 100 olika tillbehör.
Pris: 2 095 kronor
Info: Proffsmagasinet 

Muminkanna

Mumin Kanna Lilla My's Dag 1L
Supersöt kanna i Muminserien formgiven av Tove Slotte-Elevant. Perfekt för den som precis satt bo och som behöver något fint att samla på.
Pris: 379 kronor
Info: Royal Design

Chromecast
Nya Google Chromecast
Till den tekniktokiga har det kommer massor av nya produkter. Apple har till exempel släppt sin nya version av Apple TV, men vi kan inte låta bli att nosa på Googles senaste variant av Chromecast. Kopplad till TV:n kan ägaren strömma underhållning från mobilen, datorn eller surfplattan direkt till TV:n utan sladdar emellan. Så smidig!
Pris: 390 kronor
Info: Webhallen

 

Skärbräda

Skagerak Skärbräda Teak
Skäm bort någon du älskar med en riktigt lyxig skärbräda i teak. De finns i flera olika storlekar, just denna varianten mäter 24x35 centimeter. Höjer upplevelsen av vilket kök som helst.
Pris: 699 kronor
Info: Royal Design

 

Färgspruta

Färgspruta Bosch PFS 3000-2
Det blir en hel del målande som nyinflyttad - allt från väggar och golv till platsbyggda snickerier. En färgspruta förenklar ofta jobbet. Den här populära färgsprutan har dessutom fått bra betyg av användarna i vårt forum. Den finns även i en billigare variant (PFS65) som också fått fina recensioner.
Pris: 1 379 kronor
Info: K-Rauta

 

Brudskåp

Antikt brudskåp A-65 Röd
En mycket fin julklapp, kanske till er själva, kan vara ett antikt brudskåp. Varje exemplar i det här setet är unikt eftersom det från början är handgjort och därefter restaurerat.
Pris: 11 990 kronor
Info: Baazar

 

Gjutjärnsgryta

Le Creuset Signature Oval Gryta 27 cm 4,1 L
En ordentlig gjutjärnsgryta passar både till långkok och tillagning i ugn. Le Creusets serie innehåller både runda och ovala gjutjärnsgrytor i härligt, lockande färger. 
Pris: 1 395 kronor
Info: Bagaren och Kocken

Smoothiemaker

Kenwood Smoothie Maker SB266
Starta morgonen med en nyttig och uppiggande smoothie. I exemplet har vi valt Kenwoods modell som rymmer 1,5 liter och har två hastighetsinställningar.
Pris: 599 kronor
Info: Elgiganten 

Toalettbord med spegel 

Hemnes toalettbord med spegel
Den i familjen som sminkar sig kan bli glad för ett bord med spegel, två små lådor för smink och smycken och en stor dold låda undertill.
Pris: 1 995 kronor
Info: Ikea

 

HusetsABC

Husets ABC
I det första huset är det sällan man hunnit samla på sig särskilt mycket erfarenheter om hur hus är uppbyggda och hur saker och ting fungerar. Det här är då en praktisk handbok som ger en bättre förståelse för material, utförande, funktion, skötsel, underhåll och reparationer.
Pris: 334 kronor
Info: Bokus

 

 

 Pläd knitted

Knitted Pläd
Se till att de nyblivna husägarna inte fryser i vinter. En filt går alltid hem i stugan. Pläden i exemplet är knappast den billigaste varianten, men kommer från det populära danska företaget Bloomingville vilket gör att prislappen blir lite högre.
Pris: 1 549 kronor
Info: Rum21

Kopmandisk

Vivvi Köpmansdisk 130 Vit
Har ni plats i köket eller hallen är en köpmansdisk ett riktigt läckert alternativ för förvaring, och förvaring kan du som husägare aldrig få för mycket av.
Pris: 2 995 kronor
Info: Furniturebox

Nyckelskåp 

Nyckelskåp
Pris: 295 kronor
Vem behöver inte hålla reda på nycklarna? Har man inget  nyckelskåp redan är det här en toppenjulklapp. Finns i svart och vit.
Info: Bruka design

 

Verktyg

Verktygskit Ryobi Rk184 One+ 7-Delar
Ett lite enklare startkit för husägaren som står inför en renovering men fortfarande sitter med handverktygen från lägenhetsflytten. Innehåller 7 olika delar som var och en är oumbärlig för den som ska snickra: i kitet ingår cirkelsåg, tigersåg, borrskruvdragare, väska, ficklampa och dubbel uppsättning batterier till skruvdragaren.
Pris: 4 399 kronor
Info: K-Rauta

 

Solcellslampa

Solarlampa Nyckelpiga och Blomma
Solcellsbelysning finns i en mängd olika varianter, både för enklare dekoration och för lite mer ordentlig belysning av trädgården. Dessutom finns de i en rad prisklasser. En mysig julklapp att pryda sin första egna trädgård med.
Pris: 30 kronor
Info: Bauhaus

 

Styckningsschema

Grafstad Designbyrå Styckningsschema
Till köttälskaren! Poster med styckningsschema för nöt, gris och lamm. Levereras utan ram, men den som varit lite extra snäll i år kanske får en sådan separat.
Pris: 599 kronor
Info: Countrystyle

 

vinställ

Kedjevinställ
Ett häftigt vinställ som kanske matchar den där vinflaskan du köpte till det nyblivna husägarparet i inflyttningspresent? Skapar en imponerande illusion av att flaskan svävar.
Pris: 199 kronor
Info från: Coolstuff

Pendelstickståg

Pendelsticksåg Black & Decker
Ännu ett oumbärligt verktyg för hemmafixaren, nämligen sticksågen. Den här modellen kommer med pendelfunktion och ett integrerat bladförvaringsfäste. Medföljer gör även tre sågblad och en väska.
Pris: 749 kronor
Info: Byggmax

 

Edisonthegrand
Edison the Grand
Fatboy säljer inte bara de traditionella och populära sittsäckarna som du finner i många hem idag. De har även jättelampan Edison the Grand som blir ett häftigt tillskott på vilken uteplats som helst. Den finns även i en medium- och en smallversion.
Pris: 4 999 kronor
Info: Fatboy