Byggahus.se

Sätta igen bastudörr

 1. Jag vill bygga om bastun till klädkammare. Bastun nås via badrummet idag och jag vill sätta igen den dörröppningen och ta upp en ny dörr från angränsande sovrum. Golvet i badrummet består av klinker som fortsätter utan tröskel in i bastum. Väggen där dörren är består av murade lecablock. Golvet är gjuten platta på mark med golvvärme. Jag undrar om det går att göra detta på något sätt utan att behove bryta upp hela golvet och eventuellt väggen också. Det kan bli svårt att få tag i samma kakel som sitter på väggen så jag skulle kunna limma en spegel på ytan där dörren är idag. Huset är en Fiskarhedenvillan byggd för 6 år sedan.
   

De senast besvarade frågorna

 1. Ta hål genom timmervägg för köksfläkten

  Hur ska jag göra, räcker det med att göra hålet så att röret ryms igenom, eller ska jag planera för någon sorts isolering också?
 2. Byta dörr vid badrumsrenovering?

  Hej. Vid renovering av ett äldre badrum med en smal dörr, måste man byta till en bredare dörr då?? Huset är inte så stort så byta dörr kan bli svårt.
 3. Lägga klickgolv

  Hej, eftersom jag har fått olika svar på frågan om det behövs ett mellanlägg skriver jag till dig med hopp om ett klargörande. Jag avser att lägga ett laminatgolv ovan på en befintlig golv...

Visa alla frågor

Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.