Byggahus.se
 1. Hur mycket el förbrukar du? Jämför med andra

Byta dörr vid badrumsrenovering?

Besvarad 25 okt 2021 av Charlotte Andersson

 1. Hej. Vid renovering av ett äldre badrum med en smal dörr, måste man byta till en bredare dörr då?? Huset är inte så stort så byta dörr kan bli svårt.
   
 2. Svar

 3. Om du med badrumsrenovering menar att nu bara byter ut inredning, vägg- och golvbeklädnad så finns det inga myndighetskrav på att göra badrummet tillgängligt med en bredare dörr.

  Om badrummet görs vid som en del av ett bygglov tex: ändrad användning, till- och ombyggnad så kan kommunen ställa krav på att badrummet görs tillgängligt.

  Sedan kan man ju fundera på hur ens liv kan te sig i bostaden om man blir rörelsehindrad (tex. tillfälligt efter en olycka eller operation) Kan jag klara min personliga hygien på något sätt om det inträffar?
  Det kanske är det enda badrummet i bostaden och då kan det kanske vara vettigt ändå att bredda en smal dörr i detta läget.
   
  Charlotte Andersson

  Charlotte Andersson

  Byggnadsingenjör

De senast besvarade frågorna

 1. Fukt i krypgrund trots avfuktare

  Jag har en krypgrund med mer fukt på ena sidan huset (kedjehus så bara två ytterväggar). Grunden är plastad och avfuktare installerad. Dock verkar fukten återkomma så frågan är om man bör tänka på...
 2. Rör till spiskåpa

  Hej! Är det krav på att den grå slangen med stålspiral från spiskåpan utan motor till imkanalen ska vara brandklassad?
 3. Öppna innertak till nock i ett rum (kapa halva takstolarna?)

  Hej, Vi har precis köpt ett enplanshus som är byggt 1998. Och vad jag kan tolka enligt ritningarna så är väggen mellan kök och vardagsrum inte bärande, utan det är ytterväggarna endast?...

Visa alla frågor

Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.