Sponsrat av KLIPPO

Partner

Så väljer du rätt gräsklippare för din tomt

Det finns en klippare för alla behov. Foto: Klippo

Det finns en klippare för alla behov. Foto: Klippo

Kullig eller plan, stor eller liten – trädgårdar kan variera enormt och behoven vara vitt skilda. Att välja rätt gräsklippare kan därför vara knepigt, men vi hjälper dig till rätt beslut.

För att hitta en gräsklippare som passar just dig och din trädgård bäst finns några grundläggande aspekter att ta med i beräkningen, som tomtens storlek, maskinens drivfunktion och extra bekvämligheter. Det svenska kultmärket Klippo har tillverkat hållbara gräsklippare av hög kvalitet sedan 1954. I mer än 60 år har man arbetat med att förfina maskinerna och ta fram nya modeller, och i dag finns en klippare för alla behov.

Låt storleken avgöra

Börja med att utgå från hur stor din trädgård är. Har du en gräsmatta som är mindre än 600 m2 går det relativt snabbt att klippa och du kan själv agera motor. Klippo Free är en enkel modell av friklippartyp, som många väljer att använda till mindre tomter. Klipphöjden kan lätt ställas om till fyra olika nivåer.

För dig som ändå vill ha det lite bekvämare finns bensindrivna Klippo Triumph och Pro 17H. Båda kommer med mulchingfunktion (där det klippta gräset förs tillbaka ner i gräsmattan för att ge extra näring), har en klippbredd på 42 centimeter och är både nätta och lättmanövrerade. Pro 17H är en proffsmaskin i litet format och kan i många fall även ersätta trimmern.

Klippos mulchingfunktion

Mulchingfunktionen trycker ner det klippta gräset ner i gräsmattan för att ge den extra näring.

Fundera över extra funktioner

Har du en något större gräsmatta, upp till 1 700 m2, kan det vara skönt med lite extra hjälp i form av en bensindriven motor och avtagbar insats, som tillåter dig att även klippa gräs som är extra högt eller tjockt. I sådana fall är Klippo Champion, med mulchingfunktion och 48 centimeter klippbredd, ett bra val.

Den som vill ha en riktigt bekväm upplevelse eller har en något kuperad trädgård, ska titta på Klippos Excellent-serie. Utöver Champions funktioner har dessa klippare även auto choke som standard och du kan välja mellan ultratyst Svanenmärkt motor, självgående och framhjulsdriven maskin samt InStart. InStart är ett avtagbart startbatteri som du enkelt kan ta loss och ladda hemma. Batteriet håller för upp till 500 laddningar och en fulladdning räcker till 50 starter.

Klippo InStart

InStart är ett avtagbart startbatteri som håller upp till 500 laddningar och en fulladdning räcker upp till 50 starter.

När du har en utmanande tomt

Vid riktigt stora gräsmattor på över 2 000 m2 krävs en rejäl maskin som inte ger vika för motstånd och som kan avlasta dig, så att klippningen går så snabbt som möjligt. Då ska du titta på självgående maskiner med framhjulsdrift och bred klippbredd. För sådana utmaningar är Klippos Comet-serie väl lämpad. Med en klippbredd på 53 centimeter kan du, precis som i Excellent-serien, även välja på Svanenmärkt motor och InStart-batteri.

Vill du klippa som ett riktigt proffs och ha det allra bästa ska du välja Klippo Pro 21SH. Samma funktioner som Comet-serien, men med ett unikt klippaggregat för perfekt klippning även när gräset är fuktigt samt en bränslesnål och tystgående motor som klarar alla prövningar.

Klippo Pro 21SH

Med Klippo Pro 21SH får du ett unikt klippaggregat för perfekt klippning samt en bränslesnål och tystgående motor. Pris från 10 100:-.

Oavsett vilken Klippo-maskin du väljer kan du känna dig trygg i att ha gjort en hållbar investering i en kvalitetsklippare som kommer att hålla i många år.

Läs mer om produkterna här, http://www.klippo.com/se/