Sponsrat av HusCompagniet

Partner

Ny visningsby ska förenkla hussökandet

Ny visningsby ska förenkla hussökandet

Foto: HusCompagniet

Den 17 juni invigde HusCompagniet sin första visningsby i Sverige, i Häljarp. Där presenteras stenhus i olika modeller och material.

Besökare tittar på nybyggt hus.

Visningsbyn är ett uppskattat och välbeprövat koncept som ger kunderna möjlighet att på en och samma plats få känna skillnaden på hus och hus.

– Vi tror att visningsbyn underlättar för kunderna på resan mot sitt val av hus och köpbeslut. Vi märker att många av våra kunder som letar bostad värdesätter att köpa ett stenhus till ett fast pris och kunna påverka hur bostaden ska se ut, säger Morten Voravong, vd.

HusCompagniet lanserar en visningsby i Häljarp för att ge husletande familjer ett smakprov på en eventuell framtid. Hela familjen kan botanisera bland olika sorters husdesign och hämta inspiration från arkitektur och material. Husen är fullt utrustade och ramas in med gröna trädgårdar.

Ett 1,5 planshus på 137 kvadratmeter

– Fördelen är att man i lugn och ro kan gå runt och titta på olika husmodeller, olika typer av kök och badrum, på ett och samma ställe och behöver inte lägga en hel helg på att åka runt till olika återförsäljare och husvisningar, säger Michael Jönsson, försäljningsdirektör på HusCompagniet.

Hus från baksidan i visningsbyn.

HusCompagniet i Danmark var först ut med att erbjuda sina kunder en visningsby. Husen i Häljarp är en knutpunkt för alla husintresserade familjer runtom i sydvästra Skåne och Halland.

– Många som kommer till oss har ett tidskrävande arbete, de vill lägga sin fritid på det som är roligt; resa, umgås med vänner, spela golf och umgås med barnbarnen. Vi erbjuder inte bara ett hus, vi erbjuder ett underhållsfritt hem precis som kunderna vill ha det. Målet med visningsbyn är att erbjuda en plats där alla som drömmer om att bygga ett nytt hus kan få inspiration och hjälp på vägen till sitt nya hem, säger Michael Jönsson.

Utmärkande på marknaden

Byggföretaget utmärker sig på den svenska byggmarknaden genom att erbjuda moderna platsbyggda stenhus där kunden får sitta tillsammans med HusCompagniets arkitekt och rita fram det som passar familjens behov.

Kunder möter HusCompagniets representanter

– Vi ser att fler kunder efterfrågar och köper stenhus. För vår del är det viktigt att vi bygger dem i sunda material med en beprövad konstruktion av oorganiskt material som minimerar risk för fukt och mögel, har lång hållbarhet och minimalt underhåll, för att det ska vara tryggt för kunderna att köpa hus, säger Morten Voravong. Det som skiljer HusCompagniet är att de erbjuder även sina kunder en ekonomisk fördel.

– Först och främst slipper våra kunder en påfrestande budgivning men bäst av allt - våra kunder betalar inget förrän de tillträder sitt hem, de behöver inte ligga ute med pengar under byggtiden, säger Michael Jönsson. Genom att vara flexibla i sina arbetsmetoder hoppas HusCompagniet att varje kund hittar något som passar dem.

– Vi har byggt hus sedan 1972. Vi bygger 1400 hus om året med samma tekniska plattform. Vi vet vad vi gör och vi gör det rätt, säger Morten Voravong.

Besökare i visningsbyn

Under premiärhelgen 17-18 juni kom fler än 650 besökare trots det fina strandvädret.

Datum för kommande visningar är 25 juni, 1-2 juli, 9 juli och 16 juli.

Visningsbyns adress är Nattljusgården 31, 33 och 42

Öppettiderna är Lördag-Söndag kl 12-15

Hemsida www.huscompagniet.se/visningshus

Kort om HusCompagniet

Svenska HusCompagniet AB bygger gedigna hus av sten i dansk design. För oss handlar det om att erbjuda husköparen en trygg resa genom hela byggprocessen. Vi menar att det naturliga byggmaterialet överlägset allt annat och att hus som byggs av sten ger en sund boendemiljö, har lång hållbarhet, kräver minimalt underhåll och har ett högt andrahandsvärde. Det är en investering i framtiden ur såväl ett ekonomiskt som ett hållbart perspektiv. Huvudkontoret ligger i Malmö med lokala säljkontor i Göteborg och Helsingborg. HusCompagniet grundades 1972 i Danmark och är Danmarks största husleverantör med kontor i Tyskland och Sverige. Tillsammans bygger vi 1400 hus om året. Vi är utnämnda till ”Årets husbyggare” i Danmark – hela fem år i rad! Det ger en trygghet till alla som ska bygga nytt hus. Är du nyfiken på vad våra kunder tycker, gå in på trustpilot.se.