Sponsrat av NORD-LOCK

Partner

Har du en skruv lös?

Har du en skruv lös?

Prova Nord-Lock låsbrickor och dina skruvar kommer aldrig att ofrivilligt lossna igen!

Vår lediga tid minskar då tillvaron rullar på i allt snabbare takt, men din att-göra-lista blir bara längre och längre när vardagsslitaget börjar märkas i hemmet. Du hinner knappt fixa det där läckande avloppet, laga den skramlande gräsklipparen eller dra åt skruvarna på din skakande snöslunga förrän de börjar lossna igen. Men tack vare en innovativ lösning tillverkad av Nord-Lock finns det ett sätt att slippa dra åt skruvar hela tiden. Montera fast ett par Nord-Lock låsbrickor under skruven eller muttern – sedan behöver du inte tänka på det mer. Skruven kommer inte att lossna!

Svenska Nord-Lock Group, världsledare inom industriella skruvsäkringssystem, har säkrat skruvförband överallt i hela världen i mer än 35 år, i allt från rymdraketer till maskinutrustning för gruvarbete. Nu har de nyligen lanserat en webbshop för privatpersoner så alla kan ta del av dessa killåsningsbrickor, inte bara industrien. De självlåsande Nord-Lock brickorna ger oöverträffad styrka och tillförlitlighet samtidigt som det går snabbt och enkelt att installera dem. De erbjuder också en livstidsgaranti tack vare sin långa erfarenhet och kvalitet.

Säkra men flexibla

Nord-Lock låsbrickor är även lämpliga för vardagsbruk. De består av två brickor med kammar på ena sidan och radiella tänder på den andra. De säkras med förspänning istället för friktion, vilket gör det omöjligt för dem att lossna. Nord-Locks brickor är tillgängliga online i små förpackningar i många olika storlekar som passar alla typer av tillämpningar. Som till exempel för lösa skruvar i skåpsdörrar, leksaker, motocrossen, cykeln eller båtmotorn.

båtbild

Även om det finns andra lösningar på marknaden, så är det få som är så enkla att använda som Nord-Lock brickor. De både monteras och kan tas bort med vanliga verktyg som du har hemma och de är återanvändbara. Detta gör dem därför perfekta för de små problem med lösa skruvar som du kan uppleva i just ditt hem eller när du utövar din hobby. 

Fördelarna med Nord-Locks låsbrickor

  • Dina skruvar kommer aldrig att ofrivilligt lossna igen
  • Snabbt och enkelt att montera/demontera med standardverktyg
  • Återanvändbara
  • Hög motståndskraft mot korrosion
  • Pålitlig låsning, även för förband med kort klämlängd

Det finns också låsbrickor med förstorad ytterdiameter vilket används för flänsmuttrar/skruvar, samt om hålet är ovalt eller om materialet är mjukt.

Nord-Lock låsbricka

Klarar alla utmaningar

Nord-Lock Group har sedan decennier skapat stabilitet åt några av världens mest krävande tekniska utmaningar. Som exempel säkrar Nord-Locks produkter turbinerna som generar elektricitet åt EDF:s (Usine Èlectrique de Malgovert) vattenkraftverk i franska Alperna och skenorna på de tyska järnvägarna, och är kända inom industrin i hela världen för sin förmåga att säkra skruvförband och produkternas förmåga att behålla låsningen också vid extrema vibrationer.

Men utöver detta har låsbrickorna en fantastisk förmåga till att låsa alla lösa skruvar även i ditt hem så därför lanseras nu Nord-Lock låsbrickor även för vardagsbruk. 

Vi har sett en allt större överlappning mellan gör-det-själv-marknaden och våra professionella lösningar, eftersom privatkunder letar efter högre kvalitet och säkerhet än vad vanliga metoder för säkring av skruvförband kan erbjuda. Alla produkter i Nord-Locks killåsningsserie har genomgått rigorösa industritester, bland annat för korrosionsbeständighet och tunga laster, för att garantera att de uppfyller samma höga standarder som krävs för våra professionella projekt. När det gäller skruvsäkringar har vi lösningen”, säger Anders Manfred, Nord-Locks säljchef för Norra Europa.

Köp Nord-Lock låsbrickor här: shop.nord-lock.com.

Nord-Lock logo
Faktaruta:

Nord-lock är en del av Nord-Lock Group som är ett globalt och världsledande företag inom skruvsäkringssystem. Genom en unik kombination av innovativa produkter och högt tekniskt kunnande hanteras även de allra svåraste skruvförbandsutmaningarna. Nord- Lock Group har årtionden av dokumenterade framgångar i alla större branscher, som olja och gas, energi, transport och gruvindustri. I deras portfölj ingår, utöver Nord-Lock killåsningsbrickor, Superboltmuttrar, Boltight hydrauliska åtdragningssystem och ledbultar från Expander System.