17 julklappstips till husägare

Att köpa julklappar till husägare är egentligen inte särskilt svårt. Det finns alltid något verktyg eller en annan spännande pryl som kommer väl till hands när du gillar att fixa med huset. Här hjälper vi din fantasi på traven.

1. Digitalt måttband

Digitalt måttband
Digitalt måttband för hemmafixaren. 

Är den som du köper julklappar till en person som fortfarande använder tumstock och måttband istället för lasermätare och andra moderniteter? Steget över till digital mätning går via det digitala måttbandet. Den här modellen kan dessutom lagra de mått du tar så att du kommer ihåg dem.

Cirkapris: 300 kr hos Smarta Saker.

2. Sous vide

Sous Vide
En Sous vide-maskin för perfekt tillagat kött.

Matlagningstekniken sous vide är superinne just nu. Och är det något som kan förenkla när du håller på och renoverar så är det om maten sköter sig själv. I en sous vide kan du lägga i dagens middag på morgonen, och sedan är den klar på eftermiddagen lagom tills ni har snickrat klart. 

3. Nintendo Switch

Nintendo Switch
En Nintendo Switch gör alla barn glada.

Det är inte alltid det är 100 procent effektivt och bra att barnen är med när du ska renovera - även om de förstås lär sig mycket av det. Behöver du lite lugn och ro lär Nintendos senaste spelkonsol hålla dem sysselsatta i timmar. Dessutom kan du passa på att spela gamla NES-spel på den när barnen har somnat.

Pris 3 390 kr hos Warehouse 204

4. Skruvdragare

Bosch skruvdragare
Bosch skruvdragare till alla hemmafixare. 

Skruvdragaren är hemmafixarens bästa vän och ett av de viktigaste verktygen i verktygslådan. Den här modellen från Bosch kommer med mycket kraft trots kompakt format och en relativt billig prislapp.

Pris 1 644 kr hos ComputerSalg.se

5. Elektrisk citruspress

Citruspress
Elektrisk citruspress från Alessi.

Den här designade elektriska citruspressen från Alessi är både en prydnad för köket och en högkvalitativ lyxprodukt till nya köket. Lyckliga husägaren som får den i julklapp.

Pris 1 990 kr hos Frapp

 

6. Universalskiftnyckel

Universalskiftnyckel
Hos Cool Stuff hittar du den här skiftnyckeln.

Den som får den här i julklapp kan genast frigöra utrymme i verktygslådan. Bionic Wrench fungerar nämligen som hela 14 olika storlekar på skiftnycklar. Perfekt för den som har utrymmesbrist och hellre bär med så lite som möjligt.

Cirkapris: 360 kr hos Cool Stuff.

7. Smart och tålig blåtandshögtalare

Blåtandshögtalare
Låt Julmusiken strömma fram ur den här högtalaren.

När du snickrar yr det ofta byggdamm och det är absolut inte bra för elektroniken - och du kan ju inte snickra utan musik. JBL Link 20 har rejält tryck i ljudet samtidigt som den har Google Assistant inbyggd. Du kan med andra ord röststyra den och slipper släppa verktygen och klättra ner för stegen när du ska byta låt. Den finns även i en billigare variant.

Pris Inget pris hittades

8. Dryckdispenser med ställning

Dryckesdispenser
Perfekt för festliga tillfällen, året runt.

Har du släkt eller vänner som precis köpt sitt första hus? Då lär det bli en del middagar och fix hemma hos dem. Något som de nog skulle tycka var kul är då om de kan bjuda er med mat och dryck när huset är inrett och klart. Med en dryckdispenser blir serveringen lite roligare.

Cirkapris: 220 kr hos Royal Design.

9. Google home röstassistent

google home
Google home röstassistent

Överraska husägaren med en röstassistent som möjliggör röststyrning i hemmet. Sätta på musik, tv, styra belysningen med rösten. 

Pris 699 kr hos ELSTUFF

10. Designad brandsläckare

Brandsläckare
En brandsläckare i modern tappning.

Har du barn som nyligen flyttat hemifrån? Julklappspengen lär då knappast gå till att de köper hem brandsäkerhetsprylar, så det kan vara bra att hjälpa dem på traven med det. Den här brandsläckaren är lite fräckare än standardvarianten. Men tänk på att påminna dem om att märka ut den så att den syns tydligt.

Cirkapris: 1 000 kr hos Freaky Kitchen.

11. Maverick Trådlös Grill & Smoker Termometer

Maverick trådlös köttermometer
Även vid grillen kan köttet bli perfekt tillagat.

Våren känns förmodligen långt bort nu men en “vårig” julklapp är aldrig fel. För snart är det dags att plocka fram grillen igen. Och vad passar väl då bättre än en trådlös grilltermometer som håller koll på råvarorna medan ni badar. Modellen på bilden har 90 meters räckvidd och passar även den som gillar att använda grillen för att röka maten.

Cirkapris: 850 kr hos BBQ House.

12. Gatto lampa

Gatto
Gatto från Flos.

Underbar lampa från italienska Flos som passar in i hem i såväl skandinavisk- som sekelskiftesstil.

Pris 3 300 kr hos DPJ Interiör

13. Uppsamlare för borrdamm

Uppsamlare för borrdamm
Praktiskt för hemmafixaren.

När man renoverar inomhus, i samma hus som man dessutom bor i, blir det en del borrdamm att städa undan. Med den här manicken kan du dra ner på städtiden och lägga mer tid på att renovera. Den fäster mot väggen med vakuum och samlar sedan upp borrdammet när du borrar.

Cirkapris: 400 kr hos Smarta Saker.

14. Design gungkanin Playsam

Playsam Gungkanin
En gunghäst kan ha formen av en kanin!

Har du precis byggt klart huset och inreder med fräcka designprylar vill kanske även familjens minsting ha något lyxigt. Den här gungkaninen har vunnit pris för utmärkt svensk form och räknas idag som en designklassiker.

Pris 1 249 kr hos Litenleker

15. Kaffebryggarnas kaffebryggare

Moccamaster
Gör en varm kopp kaffe i vinterkylan.

Är det något du behöver som husägare och hemmafixare är det kaffe - gott kaffe. Moccamaster har kommit att bli drottningen av kaffebryggarna. I julklappsrimmet kan du stila med att den dessutom är handbyggd. Lyxigt värre. 

Pris 1 786 kr hos Elon

 

16. Automatiserat lås

Automatiserat lås
Låser dörren med mobilen.

Glue smart lock gör ditt befintliga dörrlås digitalt. För den teknikintresserade är detta en riktigt rolig julklapp eftersom den då kan styra dörrlåset från mobilen. Men kontrollera först så att det passar ihop med mottagarens dörrlås.

Pris 1 590 kr hos Kjell & Company

17. Robotgräsklippare

Robotgräsklippare
Bra att tänka framåt, rätt vad det är växer gräset igen.

Varför inte ge hela familjen (och dig själv) en julklapp i år? Robotgräsklipparen frigör tid för er under gräsets högsäsong eftersom du slipper klippa gräset flera gånger i veckan. Den tiden kan ni istället spendera tillsammans. Modellen på bilden passar gräsmattor upp till 600 kvadratmeter.