Byggahus.se

Kombinera glasskiva och kakel i köket

Besvarad 25 aug 2008 av Christel Mansson
Vi ska bygga nytt hus och funderar på köket. Kommer att ha vita luckor med ram (ikea ädel vit), grått klinkergolv och förmodligen en grå virvarr bänkskiva. Kan inte bestämma oss för om vi ska ha glasskiva eller kakel och i vilken färg. Kommer att ha ett barkök ut mot vardagsrummet där spishällen kommer placeras. Kan man kombinera och ha glasskiva på en del av köket och kakel vid barköket/spishällen?
 

Svar

Hej!

Jag brukar ha en devis att man inte bör ha för många olika material i samma rum/hus. I ert fall kan det fungera bra att ha två olika väggmaterial, eftersom resten är väldigt neutralt hållet. Jag skulle troligen välja samma grå nyans som det grå klinkergolvet för att hålla ihop det. Varför vill ni inte använda glasskiva vid hällen?
 

De senast besvarade frågorna

Bord med marmorskiva

12 maj 2017
Hej, Jag har ny köpt ett marmorbord men fick kaffefläckar. Nu vill jag köpa vax, var kan man köpa det? Jag undrar åxå om det hjälper tack.

Avstånd runt köksö

13 mar 2017
Vad grundar sig minimum på?

Plywood som ytskikt

24 feb 2017
Funderar på att ha plywood på innerväggarna istället för träpanel. Vilken kvalité rekommenderar du och hur gör man bäst vid skarvarna? Har inte sett särskilt många bilder.

Fråga experten

Den här delen av fråga experten är tillfälligt stängd. Kom tillbaka senare för att ställa nya frågor.

Läs mer

Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.