Byggahus.se

Vilka färger gäller de närmaste åren?

Besvarad 15 aug 2008 av Christel Mansson

 1. Vi bygger nytt hus och ska nu välja parkettgolv. Vi har vita väggar och vill därför ha ett mörkare golv. Har funderat på merbau, men är rädd att det blir för rött? Annars ser Ek Coffee snyggt ut, men är också dyrt. Vad är fördelar/nackdelar med mörkt golv? Är det modernt idag, eller vilka färger gäller de närmaste åren?
   
 2. Svar

 3. Ett golv är väldigt styrande i inredning. Jag menar att om man lägger in ett merbau eller annat tropiskt träslag, så kanske inte det alls passar med våra skandinaviska möbler/träslag. Än viktigare är att just merbau är ett utrotningshotat träslag enligt Greenpeace. Om man önskar ett mörkt golv skulle jag välja ett betsat som t ex Ek coffee som du nämner. Vad som kommer att vara gällande i stil de närmaste åren är väldigt blandat. Jag ser en riktning mot mer neutrala skalor som står sig bra mot många olika typer av möblemang och färger. Då menar jag vitt, svart, och grått. På mörka golv kan damm synas mer.
   
  Christel Mansson

  Christel Mansson

  Inredningsarkitekt

De senast besvarade frågorna

 1. Kök och hall vilken golvtyp?

  Vilken golvtyp rekommenderar ni för hall och kök med tanke på vattenspill och tappade tunga föremål av gjutjärn till exempel?
 2. Industigolv (polyuretan) i privat hus?

 3. Var hittar jag tavellistkrokar?

  Vi har ett nybyggt hus med tavellist/skugglist ett par cm under taklisten. den är tydligen avsedd för att hänga krokar för tavlor i. Mitt problem är att jag int hitta tillräckligt stora...

Visa alla frågor

Fråga experten

Den här delen av fråga experten är tillfälligt stängd. Kom tillbaka senare för att ställa nya frågor.

Läs mer