Byggahus.se

Måla spegelpanel från 1907 i annan kulör än gräddvit?

Besvarad 7 nov 2008 av Christel Mansson

 1. Vågar man måla en spegelpanel i en våning från 1907 i någon annan kulör än gräddvit? Funderar på en helt obruten vit, eller en neutral ganska ljus grå. Tror att det hade blivit fint mot ek-golvet... Panelen är ganska hög, ca 150 cm. Tycker du att man ska måla de övriga snickerierna i samma kulör? (spegeldörrar, dörrkarmar, lister i de andra rummen mm)
   
 2. Svar

 3. Jag skulle inte dra mig för att göra det. De kulörer du beskriver är väldigt försiktiga också, ett klassiskt färgval. Det finaste är ju om man är konsekvent med listerna och karmarna och målar dem i samma kulör.
  Med risk för att låta vild och galen skulle jag gladeligen (om jag ägde våningen) även kunna måla den i en knallig kulör om det stämde med mina
  inredningsplaner. Allt går ju att måla om....
   
  Christel Mansson

  Christel Mansson

  Inredningsarkitekt

De senast besvarade frågorna

 1. Kök och hall vilken golvtyp?

  Vilken golvtyp rekommenderar ni för hall och kök med tanke på vattenspill och tappade tunga föremål av gjutjärn till exempel?
 2. Industigolv (polyuretan) i privat hus?

 3. Var hittar jag tavellistkrokar?

  Vi har ett nybyggt hus med tavellist/skugglist ett par cm under taklisten. den är tydligen avsedd för att hänga krokar för tavlor i. Mitt problem är att jag int hitta tillräckligt stora...

Visa alla frågor

Fråga experten

Den här delen av fråga experten är tillfälligt stängd. Kom tillbaka senare för att ställa nya frågor.

Läs mer