Byggahus.se

Jag och min sambo ska flytta till ett mini-radhus på 57 kvm.

Besvarad 15 aug 2008 av Christel Mansson

 1. Jag och min sambo ska flytta till ett mini-radhus på 57 kvm. Där ska vi måla om eller tapetsera och eventuellt byta ut golvet. Vi vill gärna ha tips på färgval på väggar och golv för att få det att kännas så stort och luftigt som möjligt, helst till en billig penning. Radhuset är från -75 och har ganska låg takhöjd. Idag ligger det "plast-parkett-golv" i ljust furumönster i hela lägenheten utom badrummet som är helkaklat. Vi har en rödmönstrad persisk matta som ska ligga i vardagsrummet och ett mörkbrunt soffbord i "Indisk" stil och ett brunt piano. Annars kommer vi att köpa det mesta nytt. Vi hade tänkt lägga samma golv och ha samma färg på väggarna i hela lägenheten, för att det ska se större ut. Jag tycker att det är ursnyggt med mörka trägolv, men skulle det göra att det känns mindre? Till väggarna tänkte vi någon slags vit nyans. Skulle du rekommendera färg eller tapet? Helt vitt eller en bruten nyans? Om vi behåller golvet som ligger där nu, kan du rekommendera någon färg som gör att det ser snyggt ut ändå?
   
 2. Svar

 3. Spontant skulle jag slita bort plastmattan och måla golv, väggar, tak, allt i NCS S 0500-N, neutral vit. Om underlaget under golvet inte fungerar att måla på så hade jag lagt in ett enkelt brädgolv och målat det vitt också. Så luftigt, enkelt och vackert det kan bli till de möbler ni sedan väljer att sätta in.
   
  Christel Mansson

  Christel Mansson

  Inredningsarkitekt

De senast besvarade frågorna

 1. Kök och hall vilken golvtyp?

  Vilken golvtyp rekommenderar ni för hall och kök med tanke på vattenspill och tappade tunga föremål av gjutjärn till exempel?
 2. Industigolv (polyuretan) i privat hus?

 3. Var hittar jag tavellistkrokar?

  Vi har ett nybyggt hus med tavellist/skugglist ett par cm under taklisten. den är tydligen avsedd för att hänga krokar för tavlor i. Mitt problem är att jag int hitta tillräckligt stora...

Visa alla frågor

Fråga experten

Den här delen av fråga experten är tillfälligt stängd. Kom tillbaka senare för att ställa nya frågor.

Läs mer