Byggahus.se

Hur ska vi göra vid snedtaket?

Besvarad 4 feb 2009 av Christel Mansson

 1. Hej Christel.
  Vi har snedtak i vårt sovrum och jag trivs inte att ligga "med näsan i taket".Den raka biten från golvet till snedtaket är 86 cm .Har tanke på att flytta fram sängen 40-50 cm från väggen med någon slags hylla bakom sänggavlen. Vill ha någon ljus "markering" i sängens bredd, bakom hyllan och upp mot taket(på snedväggen).Gärna med integrerade lampor i snedväggen eller bakom/i hyllan. För tillfället är väggarna orange laserade.Har du något bra förslag????
   
 2. Svar

 3. Det låter klokt att bygga en hylla för att få ut sängen från väggen. Man skulle kunna lägga en lång “slang” med ledbelysning längst in mot väggen, som täcks av en blästrad plexibit som i sin tur sitter integrerad i den byggda delen. Denna går alltså längs med hela bredden av sängen. Då blir det lite släpljus uppåt på väggen bakom sängen.
   
  Christel Mansson

  Christel Mansson

  Inredningsarkitekt

De senast besvarade frågorna

 1. Kök och hall vilken golvtyp?

  Vilken golvtyp rekommenderar ni för hall och kök med tanke på vattenspill och tappade tunga föremål av gjutjärn till exempel?
 2. Industigolv (polyuretan) i privat hus?

 3. Var hittar jag tavellistkrokar?

  Vi har ett nybyggt hus med tavellist/skugglist ett par cm under taklisten. den är tydligen avsedd för att hänga krokar för tavlor i. Mitt problem är att jag int hitta tillräckligt stora...

Visa alla frågor

Fråga experten

Den här delen av fråga experten är tillfälligt stängd. Kom tillbaka senare för att ställa nya frågor.

Läs mer