Hej,

vi har ett gult hus med vita knutar och mansardtak röda pannor. Huset blev modifierat 1970 med mycket brunt. Grund brun. Dörrar bruna. Garageportar och takbrädor bruna (garaget byggdes 1970 tror vi). Vi tänkte ta tillbaka stuket till 1920 med stengrå grund.

Vi har nu kommit till ytterdörrarna. Köpt begagnade dörrar som vi tänkt måla. Nuvarande dörrar är lövtunna och det är inner och ytterdörrar vilket ersätts med EN isolerad rackare i stället per dörrhål.

Nu till frågan om färg. Vad skulle ni måla dörren med för färgnyans? En för enkelhetens skull? Stengrå? Eller köra fler nyanser av grå eller någon mer eller annan färg? Opraktiskt med vit men kan va snyggt. Måla speglar i annan färg?

Köpta dörrarna har fel färger men här är dörrtyperna som vi kommer sätta in. Huvudentré är den utan fönster. En smalare dörr än sidoentrén.


Grå ytterdörr med vita speglar och fönster längst upp, vänd för installation.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
Vit ytterdörr med nio dekorativa paneler, utan fönster, och med dörrhandtag och låskista.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Redigerat:
Tack för länkar!

Det ska också nämnas att huset var ett putsat hus från början och att man på 60-70-talet valde att smälla på panel utanpå putsen. Vi kommer alltså inte gå tillbaka till ursprungshuset estetik.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.