Blev så jävla förbannad när jag hemma upptäckte att Vispgrädden jag köpt visade sig vara Mellangrädde! Dvs under 30% fetthalt! Samtidigt säljs den för nästan samma pris som riktig grädde. Jag ska till butiken imorgon och lämna tillbaka skiten och be om pengarna. Jävla matfusk! Dessutom massa tillsatser i skiten och inte ren grädde. Ej "brandad", men Axfood är leverantören.
Inloggade ser högupplösta bilder
Logga in
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
vispgrädde är det inte.
vispgrädde är grädde med fetthalt 40% och mer, fettdropparna binder luft i ett hållbart skum och behöver då ingen homogenisering tack vare sin fetthalt.
Medans mellangrädde är något helt annat.
Och inte att ta fel mellan dessa...
namnet vispgrädde är ett skyddat namn. pga dess homogenisering.
vispgrädde är grädde med fetthalt 40% och mer, fettdropparna binder luft i ett hållbart skum och behöver då ingen homogenisering tack vare sin fetthalt.
Medans mellangrädde är något helt annat.
Och inte att ta fel mellan dessa...
namnet vispgrädde är ett skyddat namn. pga dess homogenisering.
Arla Konsumentkontakt
Finns det någon regelmässig definition av grädde?
Ja, det finns en regelmässig definition av grädde.
För att något ska få kallas grädde måste fetthalten vara minst 10 %, och får inte innehålla andra fetter än mjölkfett.
Termen ”vispgrädde” har däremot ingen definierad fetthalt, mer än att grädden ska gå att vispa.
Arla Konsumentkontakt27 Nov 2017 (Uppdaterad 23 jul 2021)
Arla har ingen koll precis som vanligt.S Skogsmusen skrev:[bild]
Arla Konsumentkontakt
Finns det någon regelmässig definition av grädde?
Ja, det finns en regelmässig definition av grädde.
För att något ska få kallas grädde måste fetthalten vara minst 10 %, och får inte innehålla andra fetter än mjölkfett.
Termen ”vispgrädde” har däremot ingen definierad fetthalt, mer än att grädden ska gå att vispa.
[bild]
Arla Konsumentkontakt27 Nov 2017 (Uppdaterad 23 jul 2021)
Grädde – Wikipedia
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Grädde
ge dig.Nyfniken skrev:
du har ej rätt och det finns beskrivet framför dig.
vispgrädde måste kunna vispas..
Läs på om den definitionen istället.. dvs minst 40% fetthalt homogeniserad mjölk..
grattis... Kan inte vara lätt ibland.. jobbar du på arla eller?
efter som du inte kan det mest grundläggande inom jordbruk och djurhållning...
Om grädde - Kunskapskokboken.se
http://www.kunskapskokboken.se/3.11847/varufakta/om-gradde/