Byggahus.se

Willa Nordic vs Trivselhus vs A-hus vs Eksjöhus vs Myresjö

 1. S
  Medlem · Vellinge · 896 inlägg

  Shiraz

  Medlem
  För ryggåstak
   
 2. A
  Medlem · Skåne · 30 inlägg

  Anders214

  Medlem
  Vi har byggt ett 1,5-plans hus i Vellinge kommun. Ca 170 kvm. Huset är ett fiskarhedenvillan, en kraftigt omritad variant av Näktergalen. Sten, med puts. Hög standard med en hel del tillval (el inkl spottar och automation, conturakamin, OSB, relativt exklusivt kakel/klinker, vitvaror etc). Byggt på generalentreprenad. Garage/förråd har jag byggt själv (byggsats). Allt som allt har vi (utöver tomt) lagt precis över 4 miljoner, då är byggherrekostnader inkl räntor, samt markarbeten inräknade. Dock ingen stenläggning eller så. Känns ju ganska prisvärt efter att ha läst diskussionerna i denna tråd. Visst har vi lagt ner en del egen energi med att köpa in badrumsinredning och vitvaror själva, men inget extremt.
   
 3. K
  Medlem · 617 inlägg
  Vad fick du 200 kkr ifrån? Övriga tillval som braskamin mm?
   
 4. S
  Medlem · Vellinge · 896 inlägg

  Shiraz

  Medlem
  Kommer inte ihåg. Har bara fått grova uppskattningar
   
 5. dd88
  Medlem · Västra Götaland · 372 inlägg

  dd88

  Medlem
  Finns egentligen bara två sätt att få reda på det, det enklaste är att kolla vad liknande hus säljs för i området (booli.com)

  Det andra tar mer tid och är kanske lite krångligare då du inte bor i området. Men kontakta ett par mäklare, ta med dom till tomten, visa vilket hus ni kommer bygga och berätta om vilka planer ni har. Efter det så får ni förhoppningsvis en värdering som är närmare verkligheten. Snackas mycket skit om mäklare men en bra mäklare kan sitt område.

  Vi lärde oss en hel del, bla att vi borde bygga större och höja standarden. Detta då köparna är kapitalstarka i området. Vi tog detta med oss och justerade våra planer vilket även höjde värderingen.
   
 6. S
  Medlem · Vellinge · 896 inlägg

  Shiraz

  Medlem
  Har frågat mäklaren som värderade vår tomt för någon vecka sedan och han sa att huset borde kosta ca 3,5-4mkr. Frågade dock inte om det var med garage eller utan ..
  Så jag tror att jag kikar på rätt hus just nu.
   
  Redigerat 23 feb 2017 20:31
 7. S
  Medlem · Vellinge · 896 inlägg

  Shiraz

  Medlem
  Kollade på tomten idag. Det hus som jag övervägt funkar inte, det måste bli 1,5plan annars blir det för stort och ingen gräsmatta kvar:(
  Kikar på B018 just nu. Stort som skam 213m2...Men BYA 160m2:)
   
 8. J
  Medlem · 180 inlägg

  JK

  Medlem
  Vi byggde också med Willa Nordic. Lite dyrare, extremt mycket mer tjafs.

   
 9. S
  Medlem · Vellinge · 896 inlägg

  Shiraz

  Medlem
  Kan säga att vi till slut valde WN, och det var rätt val. Nu 18 månader efter en inflytt i ett felfritt hus så är vi ruskigt nöjda. Denna resa var så smärtfri. Kan bara säga gott om wn
   
  • Laddar…
 10. Stålisarna
  Medlem · 3 inlägg

  Stålisarna

  Medlem

  Hej,

  Vilket hus blev det från WN? Blev det WN ONV A5L+ eller ändrade ni er?
   
 11. S
  Medlem · Vellinge · 896 inlägg

  Shiraz

  Medlem
  Det blev deras New England hus, tyvärr blev ONV A5L+ för dyrt och min hustru ville inte ha A4L+ vilket jag kunde tänka mig så det blev 1,5 plan eastport.
  Är nöjd med huset, det enda jag grämer mig över är att jag ville ha 1plan och ett garage....avvaktade med garaget vilket var korkat. Nu måste jag söka nytt bygglov, det hade varit smartare att ha gjort plattan direkt o väntat....sedan förlängt bygglovet
   
 12. Stålisarna
  Medlem · 3 inlägg

  Stålisarna

  Medlem
  Ah, det är ett bra tips. Ska tänka på det.
  För vi planerar på att bygga hus och det svåraste verkar vara att hitta en bra leverantör. Men ni är alltså nöjda med WN? Både med kvalitet/finish men också samarbetet?
   
 13. S
  Medlem · Vellinge · 896 inlägg

  Shiraz

  Medlem
  Det var värt varenda krona. Nu kan jag bara tala för Malmökontoret men jag tycker att allt funka superbra. Ingen som klagade fastän jag var o kikade jättemycket på bygget. Bra byggare hade de valt med. Så jag hade valt dem igen.
   
 14. Stålisarna
  Medlem · 3 inlägg

  Stålisarna

  Medlem
  Härligt, det låter ju väldigt lovande.
  Vad landade pris/kvm på tillslut om man får fråga? Inklusive markarbeten, entreprenad osv? Tänker så man har en referenspunkt.
   
 15. S
  Medlem · Vellinge · 896 inlägg

  Shiraz

  Medlem
  Nu skiljer priserna mot 2017 då de gick upp efter vi skrev på men vi betalade ca 26500kr/m2 om jag kommer ihåg rätt. Men det är med många tillval...så huset ser inte ut som ett standard eastport. Detta är bara vad vi betalade WN, inga byggherrekostnader.
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.