Byggahus.se

Virke till möbeltillverkning i dalarna

 1. A
  Medlem Nivå 3
  Jah har googlat ett tag efter lite finare ädelträ-aktigt virke men varenda tråd jag hittar pratar om skåne och runt göteborg eller stockholm. Då jag bor i dalarna så känns det som att det inte finns något ställe i närheten som det går att hitta bra trä hos, vilket låter konstigt eftersom man bor ute i skogen liksom.

  Jag hör hela tiden "fråga på nåt litet sågverk" men de sågverken jag verkar ha i närheten är så små att det knappt verkar lönt att försöka.

  Jag hade behövt planhyvlat, möbeltorrt ask eller liknande och bb/bb plywood typ björk eller liknande. Det går att beställa online med 800 kr frakt men finns det inget ställe i dalarna som säljer sånt till privatpersoner?
   
  • Laddar…
 2. R
  Medlem · Nivå 9
  Inte riktigt Dalarna men om du har vägarna förbi Gävle så finns ju: https://www.gavlebyggmarknad.se/

  Slå en pling innan och kolla vad han har hemma bara.
  Tror inte att det alltid finns ett standardsortiment.
   
 3. B
  Medlem · Nivå 14
  Jag skulle fråga på ett snickeri istället de har dels egen kapacitet att hyvla fram virke och dels så köper de in virke från grossister som privatpersoner normalt inte kan handla ifrån. Har själv köpt en hel del ask på ett närbeläget snickeri för just möbeltillverkning (https://www.byggahus.se/forum/threads/projekt-badrumsmoebler.285509/).
   
 4. H
  Medlem · Nivå 19
  Du och jag som bor mitt i skogen kan enkelt köpa antingen växande träd eller stockar av någon bonde och få dem fraktsågade på någon lokal blocksåg och ta hem och lufttorka och så har vi billigt virke......... men det är varken möbeltorrt eller planhyvlat.
   
 5. F
  Medlem · Nivå 6
  Väcker denna tråd till liv (ett halvår sen jag vet). Letar efter virke jag med.

  Har du hört dig för med sågen i Gimsbärke/Duvnäs? Dom skyltar om lärk och asp.

  Sitter ett telefonnummer på bommen dit, men jag glömmer stanna och skriva ner det varje gång jag åker förbi.

  Hittat någon annan virkeskälla än?
   
 6. A
  Medlem Nivå 3
  Det ser torrt ut om jag ska vara ärlig. Jag har ringt runt till snickerier och dom flesta förstår inte ens konceptet av att sälja till privatpersoner eller så ger dom ett pris som är högre än att beställa det själv från någon onlinefirma. Det finns ett ställe i Smedjebacken som säljer gran men inte ädelträ och även fast dom har "hyvleri" i namnet så hyvlar dom tydligen inte åt en utan man måste ha en rikt och planhyvel själv vilket är en investering i sig själv.

  Gimsbärke har jag inte kollat, jag borde nog ringa.
  http://www.sagverk.com/Dalarna/Borlange/Gimma-Sag
   
 7. F
  Medlem · Nivå 6
  Citerar dig så du får meddelande om senaste informationen.

  Hittade ett ställe i Garsås (mellan Nusnäs och Vikarbyn) som säljer furu åtminstone. Snabbt och trevligt svar, har flera dimensioner på lager. Har inte fått prisuppgiften än, men dom säljer även små mängder till privatpersoner sade ägarn som jag mailat med.

  Länk till sågen: http://www.lindrothstra.se/

  Edit: Okej fick prisuppgiften. Exempel 21x95 hyvlad furu för 21,90kr/m inkl moms (byggmax ligger på 36,95 där).
   
  Redigerat 27 jul 10:17