Det är det som är nackdelen med systemet, vill man ha något lite mer specifikt eller ej massproducerat får man vänta tills det dyker upp i tillfälliga sortimentet och hoppas på att man får köpa, eller bevaka beställningssortimentet....
-
-
Renoverare · Stockholm · 11 695 inlägg 7 nov 2021 20:56
AndersMalmgren
Renoverare- Stockholm
- Medlem dec 2013
- 11 695 inlägg
- 9 807 gillningar
- 1 912 bilder och filmer
7 nov 2021 20:56 #392
En riesling sekt slår också mycket tom champagne kan bli slaget. Synd bara att bolaget har det så sällan- Laddar…
-
12 nov 2021 20:56 #393Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
Denna var i tillfälligt sortiment för någon vecka sedan. Sydfransk malbec. Bra vin för pengarna.- Laddar…
-
Medlem · 322 inlägg 13 nov 2021 18:4613 nov 2021 18:46 #394Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
Idag blev det portugisiskt vin. Mycket mörka bär, svarta vinbär och mycket ek. Har blivit en del portugisiska viner den senaste tiden, gillar generellt Douro-viner.- Laddar…
-
24 nov 2021 21:26 #395
Hade ett presentkort på cervera över så passade på att köpa nya glas under rean för att se om jag märker någon skillnad. Hade tänkt köpa Zalto men det var slut så blev ett par Riedel performance cabernet/merlot (mitten) och shiraz (höger). Gammalt noname-glas till vänster. Visst är det skillnad, men kanske ingen wow-upplevelse med detta vinet. Shiraz-glaset presterade bäst vilket kanske inte var så överraskande då glaset rekommenderades till 3 av 4 druvor i vinet.
Inloggade ser högupplösta bilder Logga in- Laddar…
-
Medlem · Blekinge · 7 948 inlägg 26 nov 2021 22:1926 nov 2021 22:19 #396
Det som finns i glasen skulle vi kalla för vinslattar. Men det verka vara chic med denna fyllningsgrad. Jag håller mer med medelhavs gubbar som dricker vin till maten ur mindre dricksglas.
- Laddar…
-
Medlem · Blekinge · 7 948 inlägg 26 nov 2021 22:3926 nov 2021 22:39 #397
Bolaget säljer nu en Beaujolais Nouveau under det profana namnet Le Bistrotteur. Ni vet, det årliga spektaklet där årets olika nya viner ska bedömas.
Detta vin är riktigt bra till en tomatsallad med fårost, röd lök och bränd chorizo.- Laddar…
-
26 nov 2021 22:55 #398
-
Renoverare · Stockholm · 11 695 inlägg 27 nov 2021 00:49
AndersMalmgren
Renoverare- Stockholm
- Medlem dec 2013
- 11 695 inlägg
- 9 807 gillningar
- 1 912 bilder och filmer
27 nov 2021 00:49 #399Man får inte hålla i för mycket heller. Då får det för lite syre
-
Medlem · Blekinge · 7 948 inlägg 27 nov 2021 09:35
-
-
27 nov 2021 13:31 #402
Nu är jag absolut ingen expert på detta.
Men syre oxiderar väl vinet, och luft luftar det (samt oxiderar vinet med sitt innehåll av syre).
Dvs vissa saker i vinet kan ta sig bort via luften, vid "luftningen".
Eller ? -
Medlem · 322 inlägg 27 nov 2021 13:3727 nov 2021 13:37 #403
- Laddar…
-
Renoverare · Stockholm · 11 695 inlägg 27 nov 2021 13:38
AndersMalmgren
Renoverare- Stockholm
- Medlem dec 2013
- 11 695 inlägg
- 9 807 gillningar
- 1 912 bilder och filmer
27 nov 2021 13:38 #404
Edit: skulle ändå säga det viktigaste är matchningen till maten
Igår på sosta åt jag en oxfilé med ankleverskum och en italienare som bäst kan beskrivas som en elegant Bordeaux i smaken. Ihop med den maten var det magiskt.Redigerat 27 nov 2021 13:46 -
Medlem · Blekinge · 7 948 inlägg 27 nov 2021 16:0327 nov 2021 16:03 #405
Kan någon berätta för mig vad det är i vinet som oxiderar i rumstemperatur och hur det funkar i vinet när ändå bara en liten yta har kontakt med luften?