Byggahus.se
  1. Hur mycket el förbrukar du? Jämför med andra

Vintråden

  1. J
    Medlem · 1 060 inlägg
    Det är det som är nackdelen med systemet, vill man ha något lite mer specifikt eller ej massproducerat får man vänta tills det dyker upp i tillfälliga sortimentet och hoppas på att man får köpa, eller bevaka beställningssortimentet....
     
  2. AndersMalmgren
    Renoverare · Stockholm · 11 706 inlägg
    Riesling är mitt standardvin när det kommer till vitt. Slår sällan fel.

    En riesling sekt slår också mycket tom champagne kan bli slaget. Synd bara att bolaget har det så sällan
     
    • Laddar…
  3. J
    Medlem · 1 060 inlägg
  4. A
    Medlem · 322 inlägg
  5. J
    Medlem · 1 060 inlägg
    Hade ett presentkort på cervera över så passade på att köpa nya glas under rean för att se om jag märker någon skillnad. Hade tänkt köpa Zalto men det var slut så blev ett par Riedel performance cabernet/merlot (mitten) och shiraz (höger). Gammalt noname-glas till vänster. Visst är det skillnad, men kanske ingen wow-upplevelse med detta vinet. Shiraz-glaset presterade bäst vilket kanske inte var så överraskande då glaset rekommenderades till 3 av 4 druvor i vinet.
    Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
    20211124_211001.jpg
     
    • Laddar…
  6. T
    Medlem · Blekinge · 7 948 inlägg

    Thomas_Blekinge

    Medlem
    Det som finns i glasen skulle vi kalla för vinslattar. Men det verka vara chic med denna fyllningsgrad. Jag håller mer med medelhavs gubbar som dricker vin till maten ur mindre dricksglas.
     
  7. T
    Medlem · Blekinge · 7 948 inlägg

    Thomas_Blekinge

    Medlem
    Bolaget säljer nu en Beaujolais Nouveau under det profana namnet Le Bistrotteur. Ni vet, det årliga spektaklet där årets olika nya viner ska bedömas.
    Detta vin är riktigt bra till en tomatsallad med fårost, röd lök och bränd chorizo.
     
    • Laddar…
  8. J
    Medlem · 1 060 inlägg
    Nu var det för att jämföra glasen, så den mängden räckte. Annars brukar jag inte snåla. Glaset i mitten är 84 cl dessutom så det är nog lite mer än det ser ut.
     
  9. AndersMalmgren
    Renoverare · Stockholm · 11 706 inlägg
    Man får inte hålla i för mycket heller. Då får det för lite syre
     
  10. T
    Medlem · Blekinge · 7 948 inlägg

    Thomas_Blekinge

    Medlem
    Visst. Vad gör syre med vinet?
     
  11. raveper
    Hobbysnickare · västragötaland · 4 359 inlägg

    raveper

    Hobbysnickare
    Luftar det.
     
  12. Mikael_L
    Medlem · 43 661 inlägg
    Nu är jag absolut ingen expert på detta.
    Men syre oxiderar väl vinet, och luft luftar det (samt oxiderar vinet med sitt innehåll av syre).
    Dvs vissa saker i vinet kan ta sig bort via luften, vid "luftningen".

    Eller ?
     
  13. A
    Medlem · 322 inlägg
    Det stämmer bra, oxidationen utvecklar och tar fram mer komplexa aromer i vinet. Sedan är det också dofter som kommer fram när vinet hälls upp och det ser trevligt ut att dricka vinet när det hälls upp i en karaff. En del av vindrickande tycker jag är just att det krävs lite kunskap och insats för att man ska få dem där riktigt häftiga upplevelserna
     
    • Laddar…
  14. AndersMalmgren
    Renoverare · Stockholm · 11 706 inlägg
    Stämmer, sedan en kupa med stor öppning påverkar ju smakupplevelsen också.

    Edit: skulle ändå säga det viktigaste är matchningen till maten


    Igår på sosta åt jag en oxfilé med ankleverskum och en italienare som bäst kan beskrivas som en elegant Bordeaux i smaken. Ihop med den maten var det magiskt.
     
    Redigerat 27 nov 2021 13:46
  15. T
    Medlem · Blekinge · 7 948 inlägg

    Thomas_Blekinge

    Medlem
    Kan någon berätta för mig vad det är i vinet som oxiderar i rumstemperatur och hur det funkar i vinet när ändå bara en liten yta har kontakt med luften?
     
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.