Byggahus.se

Vill ni skratta? Nyproduktion för 3 miljoner

100k läst  510 svar

 1. F
  Medlem Nivå 6
  Så orimligt som du försöker framställa det som är väl inte helt orimligt egentligen. Jag jobbar själv med billack på Volvo och här lackeras hela bilen om när bilen är repad. Om det inte möjligt och reporna/skadorna inte går att reparera. Ja, då kasserar vi hela skiten och bygger en ny. Kunden ska ju få en hel bil, utan skador och defekter, inte sant?
   
 2. JLyck
  Renoveringsnovis Nivå 10
  Så du ser det inte som möjligt att fixa den lilla repan utan dörren måste kasseras och du ska få en ny?
   
  • Laddar…
 3. F
  Medlem Nivå 6
  Att måla över repan med två lager har fått repan att nästintill vara osynlig. Endast i vissa vinklar så syns den. Jag är väl fine med det, men i bifogad bild så ser du hur repan var. Precis vid kikhålet, lagom i höjd med min längd. Jag hade behövt se repan dag in, dag ut. Jag hade inte varit nöjd med det. Hade du varit nöjd?
   
 4. B
  Medlem Nivå 8
  Men det är ju just det här som är orsaken till hela den här diskussionen tycker jag.

  Man kan inte jämföra en nyproducerad lägenhet som byggs i väder och vind med en nyproducerad bil som monteras ihop i en byggnad under mycket kontrollerade former.   
 5. F
  Medlem Nivå 6
  Men det är väl den generella uppfattningen som de allra flesta människor faktiskt har om nyproduktion? Att det skall vara fint, fräscht, modernt och korrekt utfört. Visst jag kan acceptera att det förekommer brister, men det är respektlöst att personer ser en skada, väljer att vara tyst, och sedan placera massa skåp och dylikt, och innebära att när JAG väl upptäcker skadan, så kan de inte göra något för att skadan är svåråtkomlig. Är jag den enda personen som tycker att denne skall stå till svars? Att skåpen lyfts och man gör om, gör rätt?

  Jag kan dra paralleller till mina föräldrars semesterboende i Turkiet, där de köpte en nyproduktion. Mina föräldrar hade invändningar på flera punkter, drog de ansvariga i örat och hantverkarna fick göra om och göra rätt. Till och med saker som inte ens ingick i priset bjöd man på. NCC/Bonava tar extra betalt för att sätta dessa vita lister... :crysmile: Och på det, istället för att hjälpa kunden, skyddar
  projektchefen sig med att hänvisa till byråkratin, när alla fattar att hantverket är en grotesk syn.
   
  Redigerat 16 apr 20:54
 6. B
  Medlem Nivå 8
  Självklart ska man inte dölja felen. Men någonstans måste man ju lägga ribban för vad som är ok också. En pytteliten repa på en dyr dörr kanske inte ger skäl att kassera den och köpa en ny. Nyproduktion genererar tillräckligt med byggavfall som det är.

  Sedan är det nog tyvärr lite så att man som kund vid köp av ny bostad har mer att vinna på att vara resonlig i krav på vad som ska åtgärdas istället för att anmärka på allt man ser och kravställa på detta.


   
 7. H
  Medlem Nivå 3
  Förstår filip01 och håller med honom i sak, kan nämnas att även jag har arbetat i billack branschen som besiktningsman av lack skador. Det är ingen nybilskund som skulle eller skall acceptera en lackskada på ny bil som han har betalat fullt för, och skall få det åtgärdat om man är rädd om ryktet då bilbranchen kämpar om kunderna.

  Håller med om att ny dörr vore orimligt, men om bättringen inte blir bra så ommålning av dörren helt rimligt.

  Poängen är att bygg branchen tyvärr förtjänar sitt dåliga rykten i många fall på hur illa många gör jobben, man utnyttjar bostadsbrist och även billig arbetskraft som inte är kompetenta tyvärr. Det är värre i nybyggen då man som kund ofta inte kan välja sina hantverkare, utan får dom som la lägst anbud. OBS det finns även bra hantverkare skall sägas, men dom används ofta inte vid stora byggen enligt min erfarenhet.

  Jag har byggt nytt hus, även varit ordförande i BRF och känner igen det TS skriver, det får duga snacket och vad skall du göra av jäviga bes män anlitade av husfirman?
   
 8. A
  Medlem · Nivå 18
  Men skarvningen av listverk/socklar är ju amatörmässigt gjorda när vi nu fått flera bilder på arbetet, så ska inte en fackman lämna det och ser det ut så är det ingen fackman som gjort det, det är nog problemet. Kan man t.ex. bygga en villa på andra platser i landet för 3 Mkr med betydligt bättre kvalite så bör man klara en bostadsrätt också, det är ju samma jobb som ska göras.;) Och samma fel görs säkert på många andra platser, men det ursäktar inte dåligt fackmannamässigt utfört arbete.
  Skulle verkligen en arbetande snickare här på forumet vara nöjd med arbetet på bilderna?
   
 9. F
  Medlem Nivå 6
  Jag träffade på en av snickarna här idag och frågade honom lite om hur de tänkte med listerna. Han började då tala om sin snickarerfarenhet på 40+ år och hur dåligt det är med spik, då det lossar, men det gör inte skruv. Jag vet att han är en av snickarna som har varit inne i lägenheten och jobbat. Den andra snickaren jag har sett här kring bygget är en annan på runt 25-30 år. Båda är pursvenskar, och har nog införskaffat sin utbildning här i Sverige. Men det är 113 lägenheter i tre huskroppar, så jag antar väl att det har varit fler klåpare inne i lägenheten.

  Ett problem är väl också att golvsocklarna som satt i lägenheten från första början, var i helt fel färg. Jag fick se detta 10onde januari och påpekade detta då. Tillträdet skedde två månader senare. Det kan ha varit ett stressjobb, men det förklarar inte grannens lägenhet där det även där golvsocklarna är kasst lagda. Så det får mig att tro att de bara helt enkelt inte bryr sig. Och inte får någon skit för det.
   
 10. Cruzze
  Medlem Nivå 3
  Suck,
  Vad är det egentligen som gör att byggbranschen hela tiden lyckas snirkla sig förbi de kriterier och krav man åtagit sig för att bli certifierade för olika kvalitetssystem (ISO 9001/14001 etc.)? I andra branscher är man "out of business" om man inte direkt åtgärdar det man är satt att lova uppfylla...
  /Cruzze
   
 11. Bemmin Byggare
  Lösvirkesbyggare Nivå 3
  Fy gamla gubbar med tjocka tummar mitt i näven kan inte foga.. det brukar ibland vara en egen entreprenör som glider från lägenhet till lägenhet och fogar. Storbyggen alltså.. Kan tänka mig att det är en klassisk tumstocksnazist som satt listerna, Ha! måttband/laser tui!! Sen är ju iofs färdigmålade lister lite svårare att sätta med finish, krävs mer av hantverkaren,speciellt med listskruv och plugg. Jag hade tjatat hål på dem, man måste göra det i storstäderna tyvärr.
  Häv köpet och flytta till kungsbacka istället, här är människor fortfarande vettiga!
   
  • Laddar…
 12. M
  Medlem · Nivå 6
  Ladda ned branschreglerna och läs igenom dem. Detta är troligen inom toleransen. Det är helt horribla saker som godkänns så de är helt klart skrivna för att kunna använda mindre kvalificerad personal.
  Kolla godkänt fogsprång för en 600mm lång klinkerplatta ...
   
 13. AndersMalmgren
  Renoverare Nivå 21
  Så jävla tragiskt det där. Man får skriva avtal med egna toleranser som hantverkarna måste gå med på att använda, eller så får man renovera själv.

  edit: Häv köpet och köp bostad i sekelskiftesområde är mitt tips
   
 14. F
  Medlem Nivå 6
  Verkligen uruselt. Är det verkligen inte en branschregel att man alltid skall gera socklar i hörn? Jag fattar att man kan göra raka snitt längs väggen (även om inga seriösa hantverkare egentligen väljer den vägen), men i hörn är det juatt ta det till en ännu högre nivå av fulhet:thinking::oops:
   
 15. T
  Lösvirkesbyggare · Nivå 12
  Det är absolut inga problem att göra raka snitt och inte gera i hörn.
  Men du måste alltid kapa socklar i ändarna då det inte brukar vara 100% raka snitt från fabrik.
   
  • Laddar…