Byggahus.se

Vill förbjuda försäljning av parkslide

 1. Redaktionen
  På konsumentens sida · 3 259 inlägg

  Redaktionen

  På konsumentens sida
 2. G
  Anonym

  gäst

  Anonym
  • Laddar…
 3. G
  Anonym

  Gäst

  Anonym
  Fick gräva upp halva trädgården + två meter djupt för att få bort skiten. Blir livrädd varje gång jag ser något som ens liknar ett skott...
   
 4. G
  Anonym

  gäst

  Anonym

  Har haft mardrömslika problem med parkslide

  Förbjud och gör allt för att utrota!
  Har haft mardrömslika problem med att det fanns parkslide planterat när vi köpte hus. Vi trodde först det var en vanlig häck och grävde bort rotklumparna för hand. Efter bara några veckor var de tillbaka. Då gjorde vi om jobbet och försökte kratta bort alla småbitar som blev kvar. Efter någon vecka var de tillbaka igen. Då började vi inse att rotsystemet hade spridit sig överallt. Rätt som det var började det nu sticka upp skott överallt många meter ifrån ursprungsplatsen. Vi provade mu mer olika kemikalier som roundup mm men inget hjälpte. Slutade med att vi fick anlita en firma som grävde bort ca 8 lastbilar med sand och jord ca 2 m djupt överallt där det spridit sig. Det räcker att det ligger kvar en torr liten rotstump på några centimeter i sanden för att det ska ta sig igen.
  Massorna som man gräver bort måste deponeras eller brännas.
   
 5. G
  Anonym
  problemet är snarare människor. 7 miljarder snart. häller klorin och bensin på växter som var här miljoner år före det rosa pälslösa missfostret. krigar och dödar varandra på löpande band. förstör miljön och klimatet. där människan drar fram får djur och växter se upp.
   
 6. S
  Medlem · Västerbotten · 895 inlägg

  Squall Leonhart

  Medlem
  Kanske lite trist inställning till livet. Förvisso har vi passerat 7 miljarder för ett bra tag sedan och parkslide finns noterat i Sverige sedan 1909 (inte flera miljoner år sedan :p), men problemet är inte "alla människor". Problemet är beslut tagna av enskilda individer. Människor som en gång i tiden tyckte att det var praktiskt att införa växten av en eller annan anledning utan att tar reda på eventuella konsekvenser. Man kan nog jämföra dessa enskilda beslut med krigföringen du nämnde också. Det är inte så att en hel nation röstar för att dra igång ett krig.
   
 7. N
  Medlem · Stockholm · 1 152 inlägg

  nemlan

  Medlem
  Sensmoralen är: Köp inte hus med tomt, alternativt, köp inte hus som står på jordtomt.
   
 8. shieldfire
  Medlem · stockholm · 304 inlägg

  shieldfire

  Medlem
  Det var en märklig slutsats. Hur lyckades du med den?
   
 9. imported_Benno
  Medlem · Korpilombolo · 2 555 inlägg

  imported_Benno

  Medlem
  Sökte för skojs skull på parkslide bilder och kan konstatera att det är detta elände vi hade en hel rabatt av när vi köpte huset. Som sagt är det väldigt svårt att bli av med om man inte gräver upp hela rabatten och siktar jorden. Det kom t.o.m. ut ett skott genom ventilen till torpargrunden. Det blir alltid kvar rötter när man drar upp de nya skotten som hela tiden skjuter upp. Som tur är har vi bergstomt med bara ett tunt jordlager så det borde gå att få bort växten med lite vilja. Visste bara inte att de är ett sådant problem.
   
 10. M
  Medlem · Västra götaland · 110 inlägg

  mephisto73

  Medlem
  Är inte det lite väl rasistiskt? Alla människor är väl inte rosa?
   
 11. Hep
  Garagebyggare · Stockholm · 2 796 inlägg

  Hep

  Garagebyggare
  Du får inte döma dåtidens åsikter efter nutidens normer. Mycket har hänt på fyra år.
   
 12. M
  Medlem · Västra götaland · 110 inlägg

  mephisto73

  Medlem
  haha ojdå. ja det var andra tider 2016 :)
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.