Vilken köksleverantör?

559 läst  11 svar

 1. M
  Medlem Nivå 3
  Hej,

  Vi har köpt ett hus med köksluckor enligt bild. Vi skulle behöva ersätta två trasiga, någon som vet vilken leverantör det är eller var dessa går att få tag på? (och vi ska snikrenovera och måla luckorna så att beställa från snickare ryms inte i budget)


  Inloggade ser högupplösta bilder Logga in
  Köksluckor närbild.jpg


  Tack på förhand!

  Med vänlig hälsning Jonas
   
  Redigerat 23 maj 2018 14:42
 2. B
  Medlem · Nivå 16
  Vet du hur gammalt köket är?

  Har ni dragit ut lådor och letat efter något namn på någonstans på dem?
   
 3. M
  Medlem Nivå 3
  Skulle tro att det är från 2004. Japp, vi har kollat runt, inget märke någonstans.
   
 4. B
  Medlem · Nivå 16
  Jag tror inte några luckor från 2004 fortfarande tillverkas, de där (liksom våra) har varit omoderna de senaste 10 åren eller så. Men du kan ju alltid försöka mejla kundtjänsten hos de olika kökstillverkarna för att höra om de känner igen dem. Det ser ut som en mycket bearbetad lucka så glöm inte dem som tillverkar dyra kök.

  Det man kan göra är att bryta av med helt släta luckor och i annan färg och se det som en kul grej, typ om ni målar ljusgrått/vitt så kan man ha två luckor i kaklets färg.
   
 5. arneri68
  Medlem · Nivå 8
  Om du lägger upp lite bättre bilder är det enklare att identifiera tillverkaren. Luckor med svulstig spegel var vanliga på 80-talet, men jag minns att Ballingslöv hade en efter -00. Vill minnas att nästan varje större kökstillverkare hade en sådan modell.
  Detaljer som handtag, hyllinfästningar, bländskydd kan ge en indikation på vilken tillverkaren var. Lådor och gångjärn är oftast tillverkade av Blum oavsett kökstillverkare
   
 6. E
  Medlem · Nivå 5
  Det skulle kunna vara en Marbodallucka som hette Hassel. I så fall går den inte längre att beställa, den är för gammal och har inte funnits på åtminstone 8-10 år. Oavsett vilken köksleverantör det gäller så tror jag inte ni kan beställa nya luckor eftersom de förmodligen var länge sedan de fanns i sortimentet. Jag rekommenderar att ni kollar med något snickeri ifall de kan laga de befintliga luckorna.
   
 7. M
  Medlem Nivå 3
  Tack för svar, sannolikt helt korrekt, gamla och omoderna, vi får nog försöka lappa och laga!
   
 8. M
  Medlem Nivå 3
  Tack för input, att byta ut några hade varit en smidig lösning, frågan är hur det ser ut bara!?
   
 9. B
  Medlem · Nivå 16
  Ja, det är ju en smaksak och beror helt på vad man är för sorts person. Vi har ett öppet skåp där det egentligen inte finns någon anledning till att inte ha en lucka, vi funderade ett tag på att sätta in en vit lucka och vi tyckte väl att det kunde fungera bra i vårt kök som har vita vitvaror. Det finns en del appar till surfplattor och mobiler där man tar ett kort av rummet, väljer en färg och sen trycker på de ytor i rummet som ska ha den färgen. De är egentligen till för att pröva väggfärger men de kanske kan fungera även i ert fall.
   
 10. E
  Medlem · Nivå 5
  Om ni hade kunnat beställa nya luckor i samma utförande som de gamla så hade de avvikit mycket i färg eftersom trä gulnar och blir mörkare med tiden. Ni ser förmodligen stor skillnad på insida och utsida på era befintliga luckor. Nya ekluckor skulle kostat ett par tusen per styck och slutresultatet hade blivit sådär.

  Mitt råd är att laga de trasiga luckorna, om lagningarna blir fula lämnar ni in luckorna på sprutmålning.
   
 11. useless
  Självbyggare · Nivå 20
  Om ni ändå ska måla luckorna så borde det gå att laga dom utan att ser för tokigt ut.
   
 12. arneri68
  Medlem · Nivå 8
  Ek brukar anses som ett av de mer hållbara träslagen. Vad har gått sönder på luckorna?
  Bara för att luckorna anses omoderna behöver de vara fula eller dåliga. Det har inte hänt speciellt mycket på köksfronten de senaste 20 åren. Den största förändringen är LED-ljus, men annars har inte mycket hänt. Trender som enbart underskåp med lådor har inget med konstruktionen att göra.
   

Logga in för att se högupplösta bilder och få möjlighet att ställa frågor. :love: