Byggahus.se
 1. Byggahus.se är oberoende på konsumentens sida Regler

Vilken grundbehandling och spackel till målad glasfiberväv?

 1. S
  Medlem · 7 inlägg

  Soffpotatisen

  Medlem
  Jag ska spackla ett vardagsrum som är tapetserad med klassisk målad glasfiberväv med fiskbensmönster. Målet är en slät fin målad yta.

  Förutsättningar: Jag har bredspacklat många kvadratmeter vägg och börjar bli hyfsat duktig och snabb, dock ej proffs. Väven är målad med vanlig väggfärg. Att ta bort väven kostar mer än det smakar.

  1. Behöver jag någon typ av grundfärg för att spacklet ska fästa bättre? I så fall vilken typ? Länka gärna era favoriter.

  2. Jag har uteslutande använt beckers medium handspackel hittills men det tar sån tid för det att torka, framförallt om det är något tjockare lager. Ett alternativ är att gå upp till den grova varianten för att den ska fylla ut bättre och avsluta med ett finare spackel men min uppfattning är att torktiden är ungefär densamma oavsett grovlek på spacklet.

  Kan jag använda gipsbruk för detta? I mina ögon ser det perfekt ut, torkar snabbt och jag kan blanda till så mycket som jag behöver för stunden. Min oro ligger i att det skulle vara för grovkornigt.

  Självklart är jag ute efter en ekonomisk lösning också så att köpa 70 liter av det dyraste spacklet på marknaden är inte ett alternativ.

  Kan något av dessa vara vettigt för ändamålet?

  https://www.byggmax.se/gipsbruk-megaron-p07903

  https://www.bauhaus.se/rotband-handgipsputs-20-kg#go-to-description

  Tack på förhand
   
 2. Bo arnold
  Medlem · 497 inlägg
  Jag skulle nog överväga att riva ner väven den är inte svår att riva bort när den är målad sen får du bredspackla men det är mycket enklare en sådan väv är väldigt svår att få slät med spackling inte lönsamt
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.