Byggahus.se
Jag har läst och hört att man brukar lägga antimögelbehandlad silikon i de små springor som uppstår där friliggande elementrör går ner i t.ex. parkett. Detta för att förebygga att vatten rinner längs rör ner i parkett om det läcker samt att det annars lätt kan bli ett mysigt hem för t.ex. silverfisk där. Ok, sagt och gjort, så ska jag nu fixa det på vår övervåning, så långt inga frågor.

Min fråga - på en del ställen i källaren där elementen sedan kommer ned från övervåningen är det ju väldigt öppet - se bifogad bild - och här är det väl inte riktigt läge att peta in en halv tub silikon då vi inte pratar små hål i skarven runt rören längre.
Så vad hade ni lagt där (se bilden på källarvägstaket) för att det skulle bli både funktionellt och relativt snyggt?. Jag kan tänka mig att det kan bildas lite kondens runt elementrören där så helst bör det väl vara något som inte är känsligt för småfukt.
 
  • 20191024_230058.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Är det så att du verkligen får kondens på värmerören?
Jag skull lagt i lite putsbruk.

Protte
 
BirgitS
H Husnerden skrev:
Jag har läst och hört att man brukar lägga antimögelbehandlad silikon i de små springor som uppstår där friliggande elementrör går ner i t.ex. parkett.
Flytande parkettgolv rör ju på sig och det är ju viktigt att det finns marginaler kring rören så att inte rörelsen blockeras.
 
Staffans2000
prototypen prototypen skrev:
Är det så att du verkligen får kondens på värmerören?
Jag skull lagt i lite putsbruk.

Protte
Gör som Prototypen säger!
Någon risk för kondens finns naturligtvis inte.
 
Silverfiskar kommer nog av andra anledningar. Det ska normalt inte bli kondens på elementrör.

Vill man ha det riktigt snyggt kring sina elementrör genom parketten använder man rörmanschetter. Tarkett har tex det i sitt tillbehörssortiment.

D9ECA4B0-9E3A-4B1C-9A09-D995B8BB2A47.jpeg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Husnerden och 1 till
  • Laddar…
Fogskum! En underbar produkt som kan användas till mycket:D
 
Det blir nog putsbruk därunder, tack för alla inspel! Jag körde antimögelbehandlat silikon däruppe, men borde kanske kört tec7 eller liknande. Nåväl.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.