Byggahus.se

vid dödsfall ?

 1. C
  Medlem · 334 inlägg

  cazet

  Medlem
  Vad ska man göra när sista föräldren har gott bort och man är ensam arvinge ?
  jag menar att vad sker per automagi och vad måste man göra själv vilka ska man
  kontakta med tanke på arvskifte , banker sommarställen o.s.v
   
 2. H
  Moderator · Stockholm · 48 336 inlägg

  hempularenPremiumikon: Hand

  Moderator
  Jag har inte någon exakt koll. Men du bör börja med att begära ut ett dödsfallsintyg, tror det ör från skattemyndigheten. Med det kan du bevisa för banken att personen är död, och att du verkar vara arvinge, intyget anger även vilka släktingar den avlidne har.

  Med det så kan du få tillgång till uppgifter om bankkonton, saldon, du ser transaktioner, vilket kan vara en ledtråd för att se vad som behöver sägas upp, tidningsabonnemang, mobilabonnemang. Osv. Det brukar dessutom gå att då få göra vissa betalningar från kontot.

  Du behöver dessutom uppgifter om tillgångar och skulder till bouppteckningen.

  Det låter som detta är ett enkelt fall. Du kan troligen hitta en mall för bouppteckning på nätet, den skall registreras på tingsrätten, när den är registrerad, (kan ta några månader) så kan du omedelbart göra ett arvskifte, dvs överföra tillgångar till arvtagarna (dig själv).

  Bouppteckningen behöver inte vara komplicerad, men det är viktigt att ex. banktillgångar finns listade, banken kommer bara att låta dig få de tillgångar som finns upptagna i bouppteckningen. Har man missat något så kan man registrera en tilläggsboupteckning långt senare.
   
 3. D
  Medlem · Södermanland · 597 inlägg

  Donald-Duck

  Medlem
 4. C
  Medlem · 334 inlägg

  cazet

  Medlem
  tackar för det
  D-D
   
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.