Byggahus.se
TonyTigern
Hej.

Flyttade in i villa i mars där det fanns ett Verisure-larm installerat. Vi blev dagarna innan inflytt kontaktade för att ta över larmet, men vi såg inte värdet med det och struntade därmed i det. Sedan dess hörde vi inte av Verisure mer. Väl vid inflytt så monterade vi ner i princip allt och la i en låda och tänkte att det säkert går att kränga på blocket eller liknande efter att föregående ägare "lämnat" över anläggningen på verisures hemsida.

Idag ringde en person och uppgav sig vara från Verisure och ville boka tid för att komma och montera ner och hämta larmet, och antagligen plocka ner dekaler och liknande. Har dom rätt att göra det egentligen eller kan vi neka? Vi som nya ägare har ju inte något avtal med Verisure, och larmet var ju kvarlämnat när vi flyttade in. Så vad gäller här egentligen? Räknas larmet som fast egendom och därmed följer med vid husköp? Och kan Verisure komma och kräva att få komma in i vårt hus för att montera ner/hämta larmet?
 
Verkar som verisure har äganderätten till hårdvaran under 5 år. Sägs abonnemanget upp innan denna tid löpt ut, så vill dom ha tillbaka grejorna.

Det går säkert att krångla och inte släppa in dom i huset.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.