Hej!
Förra vintern svämmade vår gräsmatta över för första gången under de 15 år vi bott i vårt hus. Huset är en 50- tals villa med källare och med en uppvuxen trädgård med ett antal stora fruktträd (ca 50cm i diameter). Tomterna ligger i sutteräng och vår trädgård ligger i plan med två grannar och gata medan grannens trädgård sluttar ner mot vår trädgård och har en höjdskillnad på ca +2m mot vår.
Eftersom denna granne fällt ett antal större träd och buskar misstänker vi att vattnet kommer därifrån men vi kan inte bevisa detta. Vi har funderat på att lägga dränering i gräsmattan för att leda bort vattnet men känner samtidigt att detta istället riskerar att öka vattentrycket mot framförallt källarväggarna. Vi har varit i kontakt med kommunen men dom kan inte hjälpa oss, utan menar att vi måste sköta detta grannar emellan. De informerar oss bara om att varje fastighetsägare ska ta hand om sitt dagvatten (vilket vi redan vet). Någon med erfarenhet som kan tipsa om hur vi ska göra? Obs! Grannen är helt omedgörlig och det är som att prata med en vägg.
 
M
Gräva en ytdränering som skär av tillrinningen genom gräsmattan. En cocosdränering kan man lägga direkt i matjord och fylla över med densamma.
 
  • Gilla
Gonner och 1 till
  • Laddar…
Oavsett om grannen gör fel eller inte är det nog tyvärr ändå smartast att lösa det på er sida. Medan ny processar är det ni som drabbas och det är långt ifrån säkert att ni vinner i praktiken hur fel grannen än gör. Börja gräv någon form av dräneringslösning så snart som möjligt.
 
  • Gilla
Gonner
  • Laddar…
Plantera ett par törstiga (mindre) träd mot grannen. Det kanske är dags att också luckra gräsmattan om den är gammal.
 
  • Gilla
Gonner
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.