Byggahus.se
Hej! :)
Vi ska just gjuta vattenburen golvvärme i badrummet. Men vi behöver också dra en vattenledning genom badrummet till radiatorerna i rummen på andra sidan, och tänkte då att man kan gjuta in en pexslang tillsammans med golvvärmeslingan istället för att ha en massa rör som går synligt längs med väggen. Vad tror ni om detta? Tänker på hur värmen kommer fördela sig i golvet, den slangen som går till radiatorerna kommer vara tjockare än golvslingan, och vilken framledningstemperatur skulle man max kunna ha i slangen? både med tanke på behagligheten och själva golvet.

Tack
 
Det finns risk att det blir varmt om tårna, är det riktigt svinakallt så kan man ju ha en framledningstemperatur på upp till 70 grader.

Hur ser bjälklaget ut? Är det inte möjligt att lägga ner RIR Plus (Isolerad PEX rör-i-rör) i själva bjälklaget under golvvärmen?
 
70 grader? det går väl inte för golvmaterialets skull? Golvvärmeslingan ska ha en max temperatur på 45 grader står det. Om jag har förstått det rätt så kan 30 graders framledningstermperatur räcka för radiatorer i ett redan uppvärmt rum?

nej det är såppas färdigt och igenspikat att det går inte att dra genom bjälklaget.
 
Tror han menade att dina radiatorer kan behöva upp till 70 grader...
din golvärme är ju sällan över 35-40 grader och drar du slingan med radiatorvattnet i nivå med golvvärmen kan du komma att få sprickor i kakel eller ytskikt, pluss att det kan bli jäkligt varmt i golvet...
Under eller synligt, inte i nivå iallafall. vatten som håller samma temp som golvvärmen går bra, men men det värmer riktigt dåligt om du tänkt köra radiatorn på samma shuntning som golvvärmen..
 
Redigerat:
Okej. Det var lite som jag tänkte. kanske ska strunta i de då. Thanks
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.