Byggahus.se

Vattenläcka som försäkringen betalar

 1. A
  Medlem · 2 inlägg

  Anderbjuvan

  Medlem
  Hej,
  Vi har haft en vattenläcka i vårt hus som försäkringen godkänt att betala.
  Vi har haft projektledare från deras samarbetspartner som skickat en offert. I den offerten är det kostnader för saker som försäkringsbolaget inte täcker, såsom toalettstol, badkar, blandare osv. Det förstår vi att de inte täcker eftersom de är fungerande. Detsamma för tillval vi vill göra själva, som exempelvis fläkt och spotlight i taket, vilket vi också förstår är något vi själva får bekosta.

  Dock säger projektledaren att vi bör byta rörledningarna och det måste vi bekosta själva. Huset är från 1993 och badrummet renoverades 2009. Åldersavdrag och självrisk förstår vi att vi måste betala.

  Vad gäller kakel och klinkers får vi handla kakel för X kr/kvm och klinkers för Y kr/kvm. Vi upplever dessa som generösa från försäkringsbolaget och tänker att vi kanske kan hitta till lägre priser och lägga pengarna på övriga tillval vi vill göra

  Har någon erfarenhet av liknande fall? Är det bäst för oss att ta samarbetspartnern eller få en summa av försäkringsbolaget och leta efter andra som kan göra det åt oss? Och på så vis slippa betala så mycket själva?

  Kan tillägga att läckan konstaterades att den kommer från golvbrunnen under badkaret (den enda golvbrunnen i badrummet)

  Hoppas frågorna är begripliga för er :)
   
 2. T
  Medlem · stockholm · 2 240 inlägg
  Generellt är inte försäkringsbolaget så brydda i vad de betalar för bara summan stämmer. Kolla med entreprenören om det går att deala billigare kakel mot rör.
   
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.