personstarthumb-up

Vattenburet värmegolv Aquaheat på Bauhaus

2k läst  4 svar

 1. J
  Medlem Nivå 5
  Någon som lagt in värmegolvet AquaHeat från HoWaTech som säljs på Bauhaus. Kortfattat är det ett system som säljs i bitar om 0,8 x 3,1 meter stora "mattor" och i varje matta finns ett antal meter 8 mm golvvärmerör för vattenburen värme. Rören ska sedan kopplas till befintligt element/handdukstork för att kunna kopplas i hop med övriga värmesystemet.

  Funderar på att införskaffa 2 stycken sådana "mattor" (totalt 5 kvm) till mitt badrum på 7 kvm. Har redan handdukstork och har alltid varit negativ till elgolvvärme ;) så jag tycker att denna lösning verkar smidig. Kommentarter?

  Mer info på www.howatech.de för er som behärskar tyska eller franska.
   
 2. G
  Medlem Nivå 8

  Re: Vattenburet värmegolv Aquaheat på Bauhaus

  Hur kopplar man ihop mattorna då? Jag menar blir det inte massa skarvar i slangen om det redan ligger x antal meter i varje matta ??? Eller har jag missuppfattat det hela ???
   
 3. J
  Medlem Nivå 5

  Re: Vattenburet värmegolv Aquaheat på Bauhaus

  De säljs tydligen i 2,5 eller 5 kvm. Köper man 5 kvm så är nog inte rören skarvade utan ihopkopplade från fabriken. Tror inte heller att man kan göra dem mindre. I mitt fall skulle det dock fungera bra med en 5 kvm-matta, vilket skulle bli 1,6 x 3,1 meter.
   
 4. J
  Medlem Nivå 3

  Re: Vattenburet värmegolv Aquaheat på Bauhaus

  Vågade du testa?
  Utfall?

  Eller någon annan som testat detta?

   
 5. W
  Medlem Nivå 1

  Re: Vattenburet värmegolv Aquaheat på Bauhaus

  Hej Letar nu själv efter vattenburet värmegolvsystem. Har du fått någon erfarenhet av detta? Kollade lite på ditt system och det verkade lätt att lägga och instalera.
  /Ulf
   

Hej där! så kan du också ställa frågor i forumet. :love: