personstarthumb-up

Vart skaffar man larmdekaler?

68k läst  87 svar

 1. M
  Medlem Nivå 2
  Hoppas frågan hör hemma i detta forum.

  Någon som kan tipsa om proffsiga larmdekaler för villafönster? Om jag bygger mig ett eget "noname-larm" vill jag helst ha något annat än Claes Ohlsons dekaler, eller spelar det någon roll?

  Länk till Claes ohlson:
  http://shorl.com/dulystytestofa

  En annan "juridisk" fråga, kan jag bli stämd för varumärkesintrång eller liknande om jag sätter upp exempelvis Securitas dekaler? Nu är det ju svårt att få tag märkesdekaler men det kan ju vara kul att veta om det är lagligt.


   
  Såntsnack gillar
 2. M
  Medlem Nivå 1

  Re: Vart skaffar man larmdekaler?

  Jobbar själv som säljare för securitas aroundio. Vi plockar ner alla falskskyltningar vi ser. Någon stämning tror jag dock aldrig vi gjort.

  Dock ska du veta...de skyltar som sitter på villor (dvs Securitas Direct och Aroundio) inte går att få tag på på annat sätt än via oss. De som man ser falskskyltar har oftast Securitas Larm vilket egentligen sitter på större företag.

  mvh
  Andreas
   
 3. P
  Medlem Nivå 9

  Re: Vart skaffar man larmdekaler?

  varför då, dom får ju gratis reklam ju :)

   
  Såntsnack gillar
 4. S
  Medlem Nivå 3

  Re: Vart skaffar man larmdekaler?

  Nja inte då det sker ett inbrott och skyltarna visade sig verkningslösa.
  Det är ingen bra reklam alls.
   
 5. P
  Medlem Nivå 9

  Re: Vart skaffar man larmdekaler?

  det som araundio mm är till för är ju för att förhindra att mer skador uppstår efter dom krossat rutan då stulit din laptop.
  risken att dom åker förbi när det sker är ju minimal.

  I lokalpressen hemma så var det en som efterlyste sin laptop som försvunnit i samband med inbrottet. och när jag kollade upp tel nr så gick det till en sambandscentral för araoundio patrol(och ja platsen för händelsen var kontoret och inte det att dom letade stölgods åt en kund).
  Inte bra reklam!!
   
 6. hal
  Medlem Nivå 4

  Re: Vart skaffar man larmdekaler?

  Det blir alltså egenmäktigt förfarande eller får ni skyltarens medgivande?
   
 7. S
  Medlem Nivå 3

  Re: Vart skaffar man larmdekaler?

  Skyltägare är bolaget.
   
 8. hal
  Medlem Nivå 4

  Re: Vart skaffar man larmdekaler?

  Hur vet du det? Det framgick inte av inlägget. Om jag sätter upp en skylt hemma hos mig som sedan plockas ner av någon utan mitt tillstånd tror jag det rör sig om egenmäktigt förfarande.
   
 9. Johan Gunverth
  Medlem · Nivå 15

  Re: Vart skaffar man larmdekaler?

  Så länge du inte kan visa kvitto på din låtsasdekal, kallas ditt ev. brott för varumärkes- resp. renommésnyltning.
  Dryga böter för den som snyltar. Visst det kan tyckas som egenmäktigt förfarande att plocka ner andras snattade skyltar, men det avskrivs direkt efter en ev. polisanmälan om motparten inkommer med en anmälan.
   
 10. M
  Medlem Nivå 1

  Re: Vart skaffar man larmdekaler?

  Securitas varumärke som finns på skyltar och dekalar ägs av Securitas, därmed har vi rätt att plocka ned om vi misstänker snyltning


  Mvh
  Andreas
   
 11. M
  Medlem Nivå 2

  Re: Vart skaffar man larmdekaler?

  Oj vilken het tråd, bra svar dock, ingen som vet något om lagliga dekaler? Alltså om man har ett larm som man byggt själv?
   
 12. Fasting65
  Medlem Nivå 11
 13. M
  Medlem Nivå 2

  Re: Vart skaffar man larmdekaler?

  Har mailat fyra av dessa företag för pris, egentligen hade jag inte tänkt mig att få en helt egen modell av dekal utan om det fanns färdigdesignade dekaler. Alltså nu får jag ju rita en dekal och maila till dom. hehe, detta kan ju bli kul iofs. Förslag på vad det kan stå? Både seriösa och oseriösa.

  hmmm, här finns dekaler (inte svenska dock, men det kanske inte är så viktigt):

  http://homesecuritystore.com/ezStore123/resources/products/MAXSTV204.gif

  http://nservices.com/STK1-l.jpg

  Hehe, ja vad säger man: http://i14.ebayimg.com/02/i/04/9b/c6/24_1_b.JPG

  för bil: http://195.149.144.113/images/58/58-58373108158.jpg
   
 14. J
  Medlem Nivå 5

  Re: Vart skaffar man larmdekaler?  Kan det verkligen stämma? Att ni har rätt att plocka ner någons skylt bara för att ni misstänker snyltning?

  Rent praktiskt kan ni kanske göra det men enligt lite juridik-teori tror jag du har fel.

  /J
   
 15. hal
  Medlem Nivå 4

  Re: Vart skaffar man larmdekaler?

  Jag håller naturligtvis med om att polisen med sina knappa resurser inte kommer bry sig men det är väl principerna vi diskuterar.

  Hur som helst så finns det flera lagliga sätt att skaffa sig en dekal. Jag kan få den som gåva av någon på det aktuella företaget (eller kund till företaget), eller jag kanske fick den i och med en tidigare larminstallation som numera är uppsagd. Regleras det verkligen i larmavtalet att dekaler måste tas bort efter tjänstens uppsägande?

  Ett tredje sätt är att jag kopierar eller låter tillverka egna dekaler för privat bruk, vilket jag tror man får göra (jämför kopiering av skivor eller annat upphovsrättsskyddat material för privat bruk).

  Det fjärde sättet, som du också nämner, är att jag snott den. Men det är väl i så fall upp till företaget att bevisa att den kommit dit på olaglig väg. Omvänd bevisföring torde inte gälla i detta fall.

  Av inlägget att döma får jag intrycket att de tar ner dekaler utan att undersöka de faktiska förhållandena varför den sitter där. Man skulle också kunna misstänka att de tar ner konkurrenters dekaler.

  Edit: Dubbel negation.
   

Hej där! så kan du också ställa frågor i forumet. :love: